Öğrenci ve veliler, yapımı yılan hikayesine dönen okul önünde eylem yaptı

Batman Yeni Mahallede bulunun Cengiz Topel İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler velileri ile birlikte okul önünde eylem yaptı. Eğitim öğretim sezonu b

Batman Yeni Mahallede bulunun Cengiz Topel İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler velileri ile birlikte okul önünde eylem yaptı. Eğitim öğretim sezonu başlamasına rağmen okul inşaatının hala devam ettiğini belirten veliler, okulun bir an önce bitirilmesini istedi.

2008 yılında yıkılıp 32 derslikli olarak tekrar yapımına başlanan Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda öğrenciler büyük sıkıntı yaşıyor. Yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanan okul müteahhit firma ile yaşanan bazı sorunlar nedeniyle gecikince, okul öğrencileri geçici olarak başka okullara gönderildi. Kalan öğrenciler ise kalabalık sınıflarda ders görüyor. Bazı sınıflarda öğrenciler dörderli sıralarda oturuyor.

Kendilerine okulun 2010-2011 eğitim öğretim yılına hazır olacağının söylendiğini belirten öğrenci velileri, okul önünde toplanarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Veliler inşaat halinde bulunan okullarının bir an önce bitmesini istedi.

İki yıldır okulun bitmesini beklediklerini söyleyen öğrenciler de, "Biz okulumuzu istiyoruz. 2 yıldır okul bitecek dediler halen masa, sıra, sandalye ve öğretmen ataması yapılmadı. Ek binada sınıflar tıkış tıkış, ders yapamıyoruz." dedi.