Başkan Tütüncü'den Din Görevlilerine Yemek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, camilerin fiziki sıkıntılarının giderilmesine önem verdiklerini söyledi.

Başkan Tütüncü'den Din Görevlilerine Yemek
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü , 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla ilçedeki ibadethanelerde görevli imamlara belediye hizmet binasında yemek verdi.Yemeğe, Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkun, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Güliz Yılman, İsmail Hayyar, Hasan Demir, Murtaza Tamyürek, Şevki Mavi, Ramazan Eciş, Aydın Açan ile 140 kadar din görevlisi katıldı.
Yemekte yaptığı konuşmada imamların 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Başkan Tütüncü, "Osmanlı'nın izleri taşıyan şehirlerde gördüğümüz külliye anlayışında merkezde bir cami, camiinin yanında medreseleri ile hamamları ile şifahaneleri ile adeta bir şehir kurulmuş. Nasıl insanın merkezinde kalp varsa hayatın merkezine camiler yerleştirilmiş. Camilerin kıblelerine de hazireler koyulmuş" dedi.
DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Günümüzde de din görevlilerinin camileri hayatın merkezi yapmak için gayret gösterdiğine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, yerel yönetim olarak ibadethanelerin, Kepez İlçe Müftülüğü'nün emrinde olduklarını söyledi. Başkan Tütüncü, bugüne kadar 70 caminin fiziki alandaki sıkıntılarının giderilmesine destek verdiklerini, bundan sonrada bu desteğin süreceğini bildirdi. Başkan Tütüncü, "İstiyoruz ki, din adamlarımız bulundukları bölgenin her yönüyle kanaat önderi olsunlar; camileri bir irfan yuvası haline getirelim. Camiler, dostlukların kurulduğu, muhabbetlerin yapıldığı ve kızgınlıların, dargınlıkların onarıldığı yerler haline gelsin" diye konuştu..
Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkun da, verdiği yemekten, camilerin fiziki sıkıntılarının çözümüne desteklerinden ve camilerin temizliğini yapılmasını sağlamasından dolayı din görevlileri adına Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.