Eskişehir İl Genel Meclisi, 'Yunus Emre' ilçesinin kurulması önergesini kabul etti

Eskişehir'de daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önerisiyle kurulmasına karar verilen Yunus Emre isimli 3. ilçenin kuruluşuna ilişkin önerge İl Ge

Eskişehir'de daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önerisiyle kurulmasına karar verilen Yunus Emre isimli 3. ilçenin kuruluşuna ilişkin önerge İl Genel Meclisi'nde kabul edildi. Kararı alan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Eskişehir gezisi sırasında Yunus Emre ilçesi kurulmasını önerdiğini belirterek, "Yunus Emre ilçesi Eskişehir'e yakışacaktır." dedi.

Eskişehir İl İdare Kurulu'nca hazırlanan Yunus Emre isimli 3. ilçenin kurulmasına ilişkin önerge, dün Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından İl Genel Meclisi'ne gönderildi. Meclis, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinden ayrılacak mahalle ve köylerle oluşturulacak yeni ilçenin adının Yunus Emre olmasını ve kurulmasına ilişkin önergeyi kabul etti.

Yeni kurulacak Yunus Emre ilçesi, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçesinden alınacak 36 mahalle, 31 köy ve Gündüzler beldesi ile oluşturulacak. İlçenin köylerdeki nüfusu 8 bin 161, ilçe nüfusu ise 211 bin 557 olacak.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, kararın nihai bir karar olmadığını belirterek, "Karar valimiz tarafından İçişleri Bakanlığı'na gönderilecek. Bakanlık da TBMM'ye sevk edecek. TBMM'de kabul edildikten sonra ilçeye kaymakam atanarak kurulacak ve diğer birimler tamamlanacak. Bizim kabul ettiğimiz birinci aşamadır." diye konuştu.