Boşandığı eşini öldüren eski kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, boşandığı eşini tabancayla vurarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayete yardım

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, boşandığı eşini tabancayla vurarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayete yardım eden kişiye de 14 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

15 Şubat 2010 tarihinde boşandığı eşi Serpil Çakıroğlu'nu (35), babasına ait büfenin önünde tabancayla vurarak öldüren Şerif D.(44) ile cinayete yardım ettiği ileri sürülen Ali Y.'nin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Şerif D., Ali Y. ile sanık avukatları ve mağdur tarafın avukatı katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Şerif D., olay günü çocuğunu görmeye gittiğini, boşandığı eşini kesinlikle öldürme niyetinin bulunmadığını öne sürdü.

"Çocuğumu annesiz bırakmayı hiç istemezdim" diyen Şerif D. savunmasını şöyle sürdürdü: "Serpil ile 13 yıl evli kaldık. Olay günü çocuğumu sormak için araçtan indiğimde yüzüme tükürdü, bana hakaretlerde bulundu. Böyle bir olayı yaşadığım için pişmanım."

Sanık Ali Y. ise taksi şoförlüğü yaptığını belirterek, "Şerif D.'yi çocuğunu görme amacına yönelik olarak olay yerine götürmüştüm. 10 gün öncesinden Şerif D. ile ilçeye gelip adres tespiti yapmış değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Şerif D.'yi Serpil Çakıroğlu'nu tasarlayarak kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığa ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 2 yıl hapis ile 50 gün adli para cezası verildi.

Diğer sanık Ali Y. ise suç işlenmeden ve suçun işlenişi sırasında Şerif D.'ye "Kasten öldürme suçunu kolaylaştırarak yardımda bulunmak suçundan" 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY

Elperek Mahallesi'nde meydana gelen olayda Şerif D., boşandığı eşi Serpil Çakıroğlu'nu, işlettiği büfenin önünde tabancayla vurarak ağır yaralamıştı. Yaralanan kadın, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Öte yandan katil zanlısı Şerif D.'nin daha önce de eski eşini ve annesini silahla yaraladığı, Kadir Karakaş adlı bir kişiyi ise öldürdükten sonra tutuklandığı ancak aftan yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.