Sağlık kompleksi projesinin yerine karşı çıkan Başkan Günaydın yeni arsa yeri önerdi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sağlık kompleksi konusunda imar değişikliği isteyen Sağlık Bakanlığı'nı sert bir dille eleştirdi. Günayd

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sağlık kompleksi konusunda imar değişikliği isteyen Sağlık Bakanlığı'nı sert bir dille eleştirdi. Günaydın, "Vatandaşa ait parseli kamulaştırmak yerine meclisten yeni bir karar istiyorlar. Bu 'oynayamayan gelin yerim dar' demeye benziyor." dedi. Günaydın, başından beri karşı çıktığı sağlık kompleksi arazisinin yerine Isparta- Burdur arasındaki başka bir araziyi kamulaştırıp verebileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, 200 dönümlük Sümer Halı arazisi üzerine yapılacak 600 yataklı hastane projesiyle ilgili imar düzenlemesini kabul etmemişti. Arazi içerisinde vatandaşa ait parselin sorun oluşturduğunu ve kamulaşma çalışmalarının uzun bir süre alacağını belirten bakanlık, bu yüzden yeni bir imar düzenlemesiyle prejenin ihalesine çıkabileceklerini belirtmişti.

Söz konusu yazının belediyeye ulaştığını belirten Başkan Günaydın, konuyu cuma günü yapılacak meclis toplantısında ele alacaklarını söyledi. Günaydın, topun belediyeye atılmasının yanlış olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı'nın fabrika sahası içindeki vatandaş arsasını kamulaştırarak mağduriyetini gidermesi gerektiğini savundu. Günaydın, "Vatandaşa ait parsel fabrika sahasının tam ortasında kalıyor. Bu arsa, alan içerisinde bir delik gibi ortada kalıyor. Bu arsayı imarda nasıl ayıracağız? Kamulaştırma yapıp, işi çözmek yerine topu Isparta Belediyesi'ne atıyorlar ve basın da 'top belediyede' diye yazıyor." dedi.

'BİZ HİÇ OYALAMADIK'

Projenin yerine karşı çıkmasına rağmen daha önce istenilen değişikliği yaptıklarını ifade eden Günaydın, buna rağmen bazı milletvekilleri tarafından eleştirildiğini söyledi. AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Dilek'in "Belediye bizi bir yıl oyaladı." sözünü hatırlatan Günaydın, "Ben bu proje içi hiçbir zaman oyalamadım. Bize istenilen evraklar geç geldi. Bizim bu projeyle ilgili oyalamamız olmamıştır. İstenilen talebi karşı çıkmamıza rağmen yerine getirdik. Buna rağmen eleştiriliyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sümerhalı Fabrikası'nın bulunduğu alanın hastane için uygun olmadığı yönündeki görüşünü yineledi. Günaydın, Isparta-Burdur arasında istenildiği kadar yeri istimlâk edip, hastane yaparak hastane arazisi için verebileceğini kaydetti.

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, istimlak için gerekli çalışmalara başladıklarını, ancak arazinin 4 varisinden birine hala ulaşamadıklarını ve olayın kilitlendiğini, bunun için de bakanlığın yeni bir imar değişikliği istediğini açıklamıştı.