Polisten kaçan şehir magandaları gece karanlığında izini kaybettirdi

Edirne'de polisten kaçan şehir magandaları, uzun bir kovalamacanın ardından gece karanlığında izini kaybettirdi. Olayla ilgili bir kişiyi gözaltına al

Edirne'de polisten kaçan şehir magandaları, uzun bir kovalamacanın ardından gece karanlığında izini kaybettirdi. Olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

Şehir merkezinde devriye halindeki çevik kuvvet ekipleri, önlerinde seyreden 22 NE 320 plakalı araçtan bir kişinin dışarıya silah çıkarttığını fark etti. Bunun üzerine polis aracı durdurmak istedi. Polise yakalanmak istemeyen şahıslar araçlarıyla kaçmaya başladı. Ana caddelerde başlayan kovalamaca ara sokaklarda devam etti. Çok sayıda polis ekibinin katıldığı kovalamaca sonunda içinde 5 kişinin olduğu tahmin edilen araç şehir merkezinden köy yollarına yöneldi.

Köy yollarında takibini sürdüren polis sırasıyla Yolüstü, Değirmenyeni ve Hatipler köyüne kadar aracı takip etmeye devam etti. Yaklaşık 20 kilometre devam eden polisin takibinden kurtulmayacağını anlayan şahıslar Hatipler köyündeki araziye yöneldi.

Dere yatağında aracını bırakan şahıslar karanlıktan yararlanarak kayıplara karıştı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Kemal Şahin'in de katıldığı takiplerde, kaçan şahısların Hatipler köyünde terk ettiği otomobilde, bir adet tabanca ile içki şişeleri bulundu.

Polis, gece karanlığında kaçan şahısları bulmak için el fenerleriyle arazide aramada yaptı. Bir süre dere yatağındaki bataklıkta ve sazlık alanda aramalarını sürdüren polis ekipleri, şahısların izine rastlayamadı.

Kaçan şahısların terk ettiği otomobil, çekici ile Emniyet Müdürlüğü parkına götürüldü. Polis, kovalamaca sırasında şehir merkezinde inen bir kişiyi ise gözaltına aldı.

Diğer şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.