Hristofyas Barselona'dan seslendi: Kıbrıs'ta halkın bölünmüş olması akıl işi değil

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın dün İspanya'nın Barselona kentinde "St. Egidio Topluluğu" tarafından düzenlenen "Barış Günü" etkinliğine kat

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın dün İspanya'nın Barselona kentinde "St. Egidio Topluluğu" tarafından düzenlenen "Barış Günü" etkinliğine katıldığını ve yaptığı konuşmada "çözüme ulaşma çabalarının zor olduğunu" söylediği belirtildi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Hristofyas, konuşmasında, Kıbrıs'ta üzerinde uzlaşıya varılmış bir çözüm bulunabilmesi için müzakere ettiklerini belirterek, "Zor bir süreçtir ancak gelecek kuşaklara yeniden birleşmiş bir vatan ve barış içinde bir gelecek inşa etmekle yükümlüyüz." şeklinde konuştuğu belirtildi. Hristofyas, birleşik bir Avrupa'da Kıbrıs'ın ve halkının bölünmüş kalmasının akıl işi olmadığını da söyledi.

HRİSTOFİDİS: "ÜZERİNDE UZLAŞILMIŞ SÜRECİ SAVUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Öte yandan Rum Başkanlık Bürosu Müdürü Hristos Hristofidis, Güney Lefkoşa'da bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum tarafı olarak üzerinde uzlaşıya varılmış müzakere sürecini savunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Hristofidis, Türk tarafının müzakere sürecinin genişletilmesini istediğini ve genişletilmiş müzakere sürecinin "Bürgenstoch" tipi müzakere anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca bunu kabul etmelerinin söz konusu olmayacağını da vurguladı. Hristofidis ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyetinin varlığının savunulmasının her zaman ilk sırada olduğunu da sözlerine ekledi.