Bakan Atalay'ın İran ziyaretinin gündemi 'terör'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay terörle mücadeleyi konuşmak için bir iki hafta içinde İran'a gidecek. Suriye'deki muhatabıyla görüşen Bakan Atalay, İran'a yapacağı ziyarette tek gündemin terörle mücadele olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay terörle mücadeleyi konuşmak için bir iki hafta içinde İran'a gidecek. Suriye'deki muhatabıyla görüşen Bakan Atalay, İran'a yapacağı ziyarette tek gündemin terörle mücadele olacağını söyledi. Bakan Atalay, Suriye'deki yüksek düzeyli stratetjik işbirliği toplantısında konuştu.

İranlı yetkililerle program için görüşüldüğünü söyledi. Programları uyması halinde bir iki hafta içinde İran'a gideceğim diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay'ın, İranlı yetkililerle görüşmesinde Türkiye'nin bölgede yürüttüğü çalışmaları aktarması ve İran'dan beklentilerini sıralaması bekleniyor.  Atalay'ın İran dönüşünde Suriye'ye de gitmesi bekleniyor. Atalay önümüzdeki dönemde iki ülke arasında suça karşı ortak operasyonlar olabileceğini söyledi.

Atalay, Suriye'de bir süredir tartışılan "Kuzey Irak'ta Türkiye tampon bölge kurmak istiyor" iddialarına da yanıt verdi ve "Bu konuda hiçbir resmi açıklama yapılmadı, ben de böyle bir şey söylemedim" dedi.