Yankesicilik Yaptıkları İddia Edilen Bir Çeteye Operasyon

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelinde yaptığı mitingleri dolaşarak yankesicilik yaptıkları belirlenen bir çeteye yönelik operasyonda, aralarında biri ödüllü olduğu iddia edilen iki polis memurunun da bulunduğu 12 kişi hakkında toplam 67 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelinde yaptığı mitingleri dolaşarak yankesicilik yaptıkları belirlenen bir çeteye yönelik operasyonda, aralarında biri ödüllü olduğu iddia edilen iki polis memurunun da bulunduğu 12 kişi hakkında toplam 67 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Polis, Kılıçdaroğlu'nun "referanduma hayır" mitinglerinde, kalabalıktan istifade ederek hırsızlık yaptıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik soruşturma başlattı. Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye turu atmaya başladığı belirlenen şebekenin göçertilmesi için soruşturma derinleştirildi. İnternetten Kılıçdaroğlu'nun miting programını öğrenen yankesicilerin, gruplar halinde miting yapılan illere dağılarak kalabalığa karışıp yankesicilik yaptıkları ortaya çıktı.
Ankara'da oturduğu belirlenen dört kişi, CHP'nin geçen ay Bursa'da yaptığı mitinge de katıldı. Şehreküstü Meydanı'ndaki mitingde halkın arasına karışan 3 şüpheli, bir kişinin parasını çalarken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yakalanan şüphelilerin adli işlemlerini takip etmek üzere Ankara'dan Bursa'ya geldiği tespit edilen bir kadın da gözaltına alındı.
Çeteyle alakalı başlatılan teknik takibe iki polisin de takılması herkesi şoke etti. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan E.B.'nin, daha önce yankesicilik suretiyle hırsızlık suçuna karışan kişilerle beraber olup birlikte hareket ettiği iddia edildi. Ayrıca, Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli memur S.Y.'nin de çeteyle bağlantılı olduğu öne sürüldü.
Gözaltına alınan toplam 12 kişiden biri polis memuru 5 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş tarafından yürütülen soruşturma sona erdi. Savcı, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak ve nitelikli hırsızlık" suçlarından çetenin lideri olduğu iddia edilen H.Ç.'nin 13, polis memurlarından E.B. ve S.Y. ile M.H.E.'nin de 10'ar yıla kadar hapsini istedi.
"Kurulan suç örgütüne üye olmak" ile suçlanan M.B., T.E., N.K., S.Ş., M.T., H.A., M.D. ve M.K. hakkında ise 3'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Toplam 67 yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar M.B. (56), S.Ş. (38) H.Ç. (51), M.T. (41), ve S.Y. (40) ile tutuksuz sanıklar T.E. (33), N.K. (43), E.B. (40), M.H.E. (32), H.A. (39), B.D. (43), M.K. (54) önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
(OSM-MŞ-HO-Y)