TSO ekonomi ile ilgili geniş kapsamlı rapor hazırladı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ilin ekonomisi ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladığı belirtildi. Oda Başkan Vekili Nedim Kuzu, bu

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ilin ekonomisi ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladığı belirtildi. Oda Başkan Vekili Nedim Kuzu, bu güne kadar ekonomi ile ilgili olarak hazırlanmış en geniş kapsamlı raporlardan birine imza attıklarını belirtti.

Mevcut durumu tespit ettiklerini ve önerilerde bulunduklarını belirten Kuzu "Raporda, ilimizin KOSGEB'den neden yeterince yararlanamadığını, bölge teşkilatlarının durumu ve bunların kaldırılarak illerde teşkilat kurulmasını, ayrıca Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Devlet Su İşleri gibi kurumların illerde birer şube açmaları gerektiğini anlattık. Bunların dışında ilin başta fıstık, bal, battaniye gibi yöresel ürünlerin durumu ve bunlardan nasıl daha yararlanılabileceğini ele aldık. Kırsal Kalkınma ve Sosyal Destek Programları ile diğer teşvik mevzuatının bu günkü durumunu ve ilin durumunu açık bir şekilde anlatarak, Siirt gibi çok geride kalmış iller lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını istedik. Sanayicinin ilimize ve bölgemize çekilebilmesi için yapılabilecek mevzuat değişikliğine ilişkin önerilerimizi de dile getirdik. Çok geniş kapsamlı bir rapor oldu. Sanırım bu güne kadar ekonomi alanında ilimizle ilgili olarak hazırlanmış en geniş kapsamlı raporlardan birisi oldu. Bu raporu oda başkanımız Güven Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Kasım Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaretinde kendilerine sunacaklar." dedi .

Nedim Kuzu, raporda sundukları önerilen hayata geçirilebilmesi için bundan sonrada girişimlerini sürdüreceklerini ve bu konuda ısrarlı olacaklarını ifade etti.