Trafiğe Nefes Aldıracak Otoparka İlk Kazma Vuruluyor

Bursa'da, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Uluyol'da yapılacak katlı otoparka ilk kazma kasım ayında vurulacak

Bursa'da, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Uluyol'da yapılacak katlı otoparka ilk kazma kasım ayında vurulacak. Mekanik kat sisteminin bulunacağı otopark bölgenin otopark meselesini kökünden halledecek.
Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi üzerinde yapılması planlanan iki katlı otoparkın temelinin atılması için geri sayım başladı. 128 araç kapasiteli otopark, yer altında 2 bin 103 metrekare ve yer üstünde de 2 bin 207 metrekare olmak üzere toplam 4 bin 310 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak. Adliye binasının karşısına yapılacak otoparkın ihalesi tamamlandı.

MEKANİK KATLI SİSTEM BURSA'DA İLK DEFA UYGULANIYOR
Bursa'da ilk defa mekanik katlı otopark sisteminin faaliyete geçeceği projenin bölgede trafiği rahatlatacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokak aralarındaki parklanmalar sebebiyle trafiğin durma noktasına geldiğini söyledi. Uluyol üzerinde bulunan yeri katlı otopark olarak değerlendireceklerini ifade eden Dündar, "Otopark projesinin ihalesi bitti. Yaklaşık 130 aracın rahatlıkla par edebileceği katlı otopark için ilk kazmayı kasım ayında vuracağız. Burası Bursa'nın en yoğun olan bir bölgesi. Adliye olduğu için trafik keşmekeşi var. Ara sokaklardaki parklanmalar trafiği aksatıyor. Bu bölgeye nefes aldıracak projeye önümüzdeki ay başlayarak en kısa sürede tamamlamayı istiyoruz" dedi.