Tki Tavşanlı Linyitspor Başkanı Mustafa Çokuslu:

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Ligi takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Mustafa Çokuslu, Linyitspor'un her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, "Eğer biz bu ligden düşersek bir daha çıkışımız çok zor olur" dedi.
Çokuslu, Linyitspor'un Bank Asya 1. Ligi'nde tutunması gerektiğine vurgu yaparak, "Her türlü spekülasyonlardan, kişisel ihtiraslardan, uzak tutularak takımımız desteklenmelidir. Bu ligden düşersek bir daha geri çıkamayız. Şu an da bile 2. Lig'de bizim bütçemizin kat kat üstünde bütçesi olan takımlar vardır. Bu nedenle Takımımızı herkesin sahiplenmesi lazım" diye konuştu.
Linyitspor'un maden emekçisinin omuzlarında yükselen bir değer olduğunu belirten Çokuslu, takımın 4 yılda önemli yükselmeler gerçekleştirerek Bank Asya 1. Ligi'ne kadar geldiğini ve son haftalarda da geçen seneki performansın yakalanmaya başlandığını anlattı.
Linyitspor için Boluspor maçının bir yol kazası olduğunu dile getiren Çokuslu, "Bu maçın ardından yapılan bazı muhabbetlerde bundan sonraki maçlar 10-0 biter yakıştırmalarına da kulaklarımızı tıkadık. Her maçta mücadeleci kimliğimizi öne çıkararak en son Diyarbakırspor maçıyla yukarıya doğru bir çıkış yakaladık. Bu maçı alan futbolcularımı ve teknik ekibimi kutluyorum. Kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmadılar. Takımımız Bank Asya 1. Ligi'ne çıkmakla büyük bir iş başarmıştır. TKİ Kurumu'nu onurlandırmış, Tavşanlı şehrinin marka değerini yükseltmiştir. Sonuç itibariyle trilyonlar verilse bile yapılamayacak reklam Linyitspor sayesinde yapılabilmiştir" ifadelerini kullandı.
Programda Ata Stadı'nda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Mustafa Çokuslu, Ada Stadı'nı önce 3. Lig ardından da 2. Lig kriterlerine uygun hale getirdiklerini ancak, Bank Asya 1. Ligi'ne yükselince stadın Türkiye Futbol Federasyonu'nun 30 kriterinden 25'ine uymadığını kaydetti.
Bu nedenle acil olarak eksiklikleri tespit ettirip proje hazırlıklarına başladıklarına işaret eden Mustafa Çokuslu, çalışma sürecini şu şekilde anlattı: "Maddi kaynaklarla alakalı da benim 200 Aralık ayında TFF'ye kaynak kullanım ile ilgili başvurum vardı. Bunu devreye sokup projelerimizi sunduk, Ağustos başı itibariyle 500 bin TL'lik gibi iyi bir rakam ayrıldı. Şimdi biz bu paranın çıkmasıyla beraber bu para gelmeden önce TFF'nin talebi doğrultusunda Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Bu husus sahayı benim en az bir sene kullanım hakkını almam konusundaydı. TFF'nin ödeneği çıkınca biz Manisa'da birkaç firmayla temasa geçtik. Manisaspor'un stadını yapan bir firmayla tribün çalışması konusunda bir anlaşma yaptık. Temmuz ayında kale arkasının yanında protokol tribünü ile ilgili işe hemen başlamak istedik. Bununla ilgili Kaymakam Numan Hatipoğlu ile ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini çağırarak bir toplantı yaptık. 4 bankada hesaplar açıldı. Dolayısıyla biz bunun bir lokomotif güç olmasını bekliyorduk. Ama oradan bir şey çıkmadı. Belki bu toplantı sonrası gereken destek sağlanmış olsaydı bugün protokol tribünü sıkıntısı aşılmış olacaktı. Kale arkası tribününde ciddi vakit kaybımız oldu. Tribün temelinin kötü olmasından dolayı iyileştirme yapmamız gerekiyordu çalışmalar yapılırken yağmurlar yağmaya başladı. Demir ve betonlarla ilgili toplantılar yapıldı. Beton işi halloldu ama demir işinde bazı sıkıntılar oldu. Daha sonra demir ihtiyacının da karşılanması ile şu anda demirler döşendi. Manisa firması geldi. Ölçümlerini yaptı. 10 gün içinde kalıplar ve tekrar beton atımı yapılacak. Ondan sonraki süreçte tribün firması gelip montaja başlayacak. Bu çalışmalarda 2 haftayı bulacak. Sonuçta stadı yetiştirmek için büyük gayret gösterdik."