Taksim'de patlama ( İstanbul Taksim'de kanlı Pazar)

Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

Taksim'de patlama ( İstanbul Taksim'de kanlı Pazar)
Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirilen kişinin fotoğrafı basına dağıtıldı. 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bombanın kimliği ile ilgili ise bilgi verilmedi.Canlı bombanın İstiklal Caddesi'nden yürüyerek gelip saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisi medyada yer almıştı.

Taksim'de saat 10.35 sularında gerçekleşen patlamada 15'i polis 32 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı henüz bir örgüt üstlenmezken, olağan şüpheli PKK saldırıyla ilgisi olmadığını duyurdu.

İKİNCİ BİRİ YOK

Taksim'deki intihar saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Konuyla ilgili çalışıyoruz. Patlamada yaralananların durumu genelde iyi" dedi. Atalay, saldırıda ikinci bir kişinini tespit edilemediğini söyledi.

Patlama ile ilgili örgüt veya kimlik açıklaması yapmayacağını söyleyen Beşir Atalay, elimizde veriler var. Olay yeri inceleme ekiplerimiz çok dikkatli çalıştılar. Elimizde bilgiler var ama bu konuda biraz daha tedbir gösteriyoruz. Acele açıklama yapmak istemiyoruz. İyice emin olduktan sonra, olayın değişik boyutları incelendikten sonra gerekli açıklama yapılacaktır şeklinde konuştu.

Saldırıda ikinci bir kişinin tespit edilmediğini söyleyen Beşir Atalay, saldırıda hedefin polis olduğunu vurguladı. Atalay şuanda gözaltında kimsenin olmadığını belirtti.

Taksim'de patlama ( İstanbul Taksim'de kanlı Pazar) 




KANLI PAZAR GÜNÜ NELER OLDU?

İstanbul Taksim'de patlama oldu! Taksim'de patlamanın ardından 15:23 itibariyle 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaş yaralandı.Taksim'de patlamalar ile ilgili son dakika haberler sitemizde.Taksim'de çevik kuvvet polisinin bulunduğu noktada bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 22 yaralı var. Yaralıların 12'si sivil, 10'u polis... Durumu ağır olan 2 Çevik Kuvvet polisi ameliyata alındı.

Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan iki çevik kuvvet polisinin ameliyata alındığı bildirildi.Taksim Meydanı'ndaki çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.

PATLAMADA "CANLI BOMBA" ŞÜPHESİ

Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polisinin araçlarının bulunduğu noktada saat 10.38'de patlama meydana geldi.

Olay yerinde bir kişinin öldüğü ve üzeri polisler tarafından gazete ile örtüldüğü dikkat çekti.

Polis ekiplerinin telsiz konuşmalarından geçen ilk anonslarda bu ölen kişinin "canlı bomba" olabileceği şüphesi ifade edildi.

Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

TAKSİM'DE ÜÇÜNCÜ İNTİHAR SALDIRILARI

Bu sabah düzenlenen saldırı son 11 yılda Taksim Meydanı'nda polise yönelik gerçekleştirilen üçüncü canlı bombalı saldırısı oldu.

Taksim Meydanı'nda 27 Mart 1999 yılında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı otobüsler ile bir panzerin beklediği yerde meydana gelen olayda, canlı bomba eylemcisi terörist üzerindeki bombayı patlatmıştı. Saldırıda 3'ü polis memuru 10 kişi yaralanmıştı.

Bir diğer canlı bombalı saldırı ise 10 Eyül 2001 tarihinde Gümüşsuyu Çevik Kuvvet bekleme noktasına meydana gelmişti. Bu saldırıda da 2 polis memuru şehit olmuş, 2'si ağır 13 polis memuru ve 7 vatandaş yaralanmıştı.

TÜRK KIZILAYI ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Türk Kızılayı, Taksim'de meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda yaralı olduğu bilgisinin alınması üzerine alarm durumuna geçti.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, yaralıların kaldırıldığı hastaneler ile temasa geçilerek, muhtemel kan ihtiyacının karşılanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Patlamadan etkilenenlere psikososyal destek sağlamak amacıyla Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğünden (MAFOM) bir öncü araç ile 2 uzman psikologun olay yerine gönderildiği belirtilen açıklamada, gelişmelerin Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi ve MAFOM tarafından yakından takip edildiği vurgulandı.