Samsunspor Teknik Direktörü Kalpar: Emin adımlarla hedefe gidiyoruz

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kaplar, Diyarbakırspor karşısında alınan 3 puanın sevindirici olduğunu, hedefe ulaşma adına daha emin adımlarla yü

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kaplar, Diyarbakırspor karşısında alınan 3 puanın sevindirici olduğunu, hedefe ulaşma adına daha emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.

Samsunspor'un Diyarbakırspor'u 3-1 mağlup ettiği maç sonrası basın toplantısında konuşan Kalpar, son 4 haftada alınan 10 puanın kendilerini hedefe kilitlediğine dikkat çekti. Diyarbakırspor karşısında ilk yarıda atılan 3 golün yanı sıra futbolcularının kazanma isteğinden memnun olduğunu belirten Kalpar, "İkinci yarıda da girmiş olduğumuz pozisyonları yakalasaydık, daha farklı kazanabilirdik. Bunun yanında bize yakışmayan şekilde rakibe pozisyon verdik. Nitekim yediğimiz basit bir gol bunun ispatıydı." dedi.

Samsunspor'un çıkışının devam edeceğini hatırlatan Kalpar, "Biz takım olarak hedefimize eninde sonunda ulaşacağız. Camianın biraz sabır ve duyarlılık göstermesi gerekir.'' diyerek şöyle devam etti;

''Ben Hüseyin Kalpar olarak burada Samsunspor'u temsil ediyorum. Bana yapılan haksız tepki kulübe de zarar veriyor. Herkes gelip geçicidir, Samsunspor kalıcıdır. Samsunspor'u sevenlerin biraz olumlu hareket gösterip sağ duyulu olması lazım. Bizler geçiciyiz. Ben de bir insanım, ister istemez, tepkilerden mutlu değilim. Taraftarlardan Samsunspor'a katkı sağlamak adına daha olumlu hareket bekliyorum."

MERSİN İDMANYURDU MAÇINA 1-0 YENİK BAŞLAYACAĞIZ

Bank Asya 1. Lig'in 3. haftasında oynanan Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçında, teknik direktör Yüksel Yeşilova'nın ağabeyi tarafından bıçıklanması sonrası ertelenen karşılaşma hafta içinde oynanacak.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Mersin İdmanyurdu 1-0 galipken ertelenen karşılaşmanın kendileri için kolay olmayacağını söyledi.

'50 dakikalık maçı 1-0 mağlup başlayacağız' diyen Kalpar, "Futbolcularım kazanma arzusu ve isteğini sahaya yansıtırsa, maçı kazanan taraf oluruz. Bu gücü de oyuncularımda görüyorum." dedi.

ONUR ÇUBUKÇU: SAHA DIŞI ETKENLER BİZİ ETKİLİYOR

Diyarbakırsporlu futbolcu Onur Çubukçu, Samsunspor karşısında ilk 15 dakikada yedikleri iki golün, morallerini bozduğunu söyledi.

Samsunspor karşısında kafa olarak rahat oynamadıklarını belirten Çubukçu, "Bizi saha içi kadar saha dışı etkenler daha çok etkiliyor. Diyarbakır'dan buruya 15 saat otobüs yolculuğu yaparak geldik. Sporcular olarak bu duruma gelmemizde belki bizim de hatalarımız var ama, Diyarbakırspor sahipsiz bir takım. Yönetime destek yok. Amatör takımların uçakla seyahat ettiği bir dönemde biz otobüsle gidip geliyoruz. Ceza ise ceza verilsin, ama bu takıma sahip çıkılsın. Diyarbarık bu durumdan kurtarılmalı." dedi.

VEDAT BUDAK: DİYARBAKIRSPOR, SON 5 YILIN EN BÜYÜK İLGİSİNİ GÖRDÜ

Diyarbakırsporlu Vedat Budak, Samsunspor taraftarının kendilerine gösterdiği centilmence ilginin Diyarbakır'a geldiklerinde karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Takım olarak kötü günler geçirdiğini dikkat çeken Budak, "Ligin 10. haftasında 3 puanla tanışamadık. Hocamızın geçen hafta istifası ile Samsunspor maçına yardımcı hoca ile çıktık. Bir maç alıp, çıkışa geçmek ve bataklığın içinden kurtulmak istiyoruz. Saha dışı bizi heyecanlandıran bir durum da yok. Diyarbakır metropol şehir olmasına rağmen 500- 600 kişinin önünde maça çıkıyoruz. Bu sayı en az çok daha büyük olmalı. Her şeye rağmen bir an önce alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Gidişatımız hiç de iyi değil." dedi.

Samsunspor taraftarının kendilerini tribüne çağırıp, alkış tutmasını ise, bize gösterdiği ilgiden etkilendiğini kaydeden Budak şöyle konuştu: Maç başı ve maç sonrası Samsunspor'un bize gösterdiği sıcak ilgi son 5 yılda gördüğümüz en büyük ilgi olsa gerek. Sporun barış ve kardeşlik olduğunu gösterdiler. Herkes Samsun seyircisini örnek almalı. Diyarbakır'a geldiklerinde mutlaka karşılığını da göreceklerdir. Samsasporlu futbolcular ve seyircilere tekrar teşekkür ediyorum. Centilmence bir karşılaşma oldu. Diyarbakır seyircisi bize destek versin, bize sahip çıkmalı. Diyarbakırspor bu durumu hak etmiyor." diye konuştu.