İbrahim Hakkı Hazretleri Pasinlerde Anıldı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde ölümünün 230. yıl dönümünde İbrahim Hakkı Hazretleri amma töreni düzenlendi.

Büyük İslam Mütefekkiri Erzurum Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretleri ölümünün 230 yıl dönümünde İbrahim Hakkı Hazretleri Vakıf külliyesi konferans salonunda düzenlenen programla anıldı. Törene İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sedat Kavut, İlçe Müftü Vekili Ahmet Güney, Siirt'in Tillo İlçe Müftüsü Mustafa Karaman ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen amma programında açılış konuşması yapan İbrahim Hakkı Hazretleri Vakıf Başkanı Halis Güngör, katılımcılara ve davetlilere düzenledikleri programa iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Programda Tillo Müftüsü Mustafa Karaman, Pasinler İlçe Müftü Vekili Ahmet Güney ve Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri eski Genel Müdürü Nurullah Özkılıç Büyük İslam Mütefekkiri İbrahim Hakkı Hazretlerinin hayatından kesitler anlatıp, şiirler okudular.
İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, Büyük İslam Mütefekkiri ve Marifetname kitaplı yazarın sahibi Erzurum Hasankale'li İbrahim Hakkı Hazretlerinin dini ilimler haricinde astronomi, tıp ve fenni ilimleri de çok iyi bilen büyük bir bilgin olduğunu söyleyen Gürkan Polat, "İbrahim Hakkı Hazretlerinin sadece ülkemizde değil, dünyaca tanınan ve bir çok kitap yazmış âlimlerdendir" dedi.
Amma programında gazeller ve ilahiler okundu. İbrahim Hakkı Hazretleri sema gösteri ekibi tarafından sema gösterimi yapıldı. Programda Vakıf Başkanı Halis Güngör, İlçe Kaymakamı Gürkan Polat'a ve katılımcılara birer plaket takdim etti.