Hisarcıklıoğlu: Terörist eylemler birlik ve beraberliğimizi bozamayacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Taksim'de emniyet güçlerini ve sivilleri hedef alan terör eylemini kınarken, b

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Taksim'de emniyet güçlerini ve sivilleri hedef alan terör eylemini kınarken, bu tür insanlık dışı girişimlerin ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayacağını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü kırmaya, huzurunu bozmaya ve kalkınma hedeflerinden uzaklaştırmaya yönelik bu tür eylemlerin insanlık suçu olarak tarihe yazılmaktan öteye gidemeyeceğini vurguladı. TOBB Başkanı, şunları ifade etti:

"Bir teröristin üzerindeki bombayı Taksim Meydanı'nda patlatması neticesinde 15'i polis olmak üzere, 32 vatandaşımızın yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Terörist eylemlerin ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya gücünün yetmeyeceğini her zaman ifade ettik. Yine edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir ülkedir.

Dünyaya örnek olacak bir Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan ve dünyanın en ileri, en çağdaş çizgilerini kendisine hedef edinen ülkemiz, terörist saldırılara karşı her zaman dimdik durmuş, halkımız huzurunu bozmaya çalışanlara en güzel cevabı kenetlenerek ve bu tarz saldırıları lanetleyerek vermiştir. Bu cevabı anlamak istemeyenler bilmelidir ki, bu tür çirkin saldırılar, insanlık onurunu kanatan suçlar olmaktan öteye gidemeyecektir.Türk iş dünyası adına, saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olmuş dileklerimi iletiyorum."