Eğitim-sen Şırnak Şubesi'nden Açıklama

Eğitim-Sen Şırnak Şubesi bugün Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyerek öğretmenler için koşulsuz atama yapılmasını istedi

Eğitim-Sen Şırnak Şubesi bugün Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyerek öğretmenler için koşulsuz atama yapılmasını istedi. KPSS eğitim bilimleri alan sınavından çıkan bazı öğretmen adayları da "Koşulsuz Atama Yapılsın" pankartı önünde yapılan açıklamaya destek verdiler.
Yaklaşık 40 kişinin katıldığı basın açıklamasını kendisi de sözleşmeli öğretmen olan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Örgütlenme Sekreteri Zeki İrmez okudu. Sınavda aşırı düzeyde güvenlik önlemi alınarak adayların adeta cezalandırıldığını savunan İrmez, "Yaşanılanlar açıkça göstermiştir ki gençlerimizin hayatlarını kuşatma altına alan sınav sistemine hiçbir güven duygusu kalmamıştır. Bu sebepledir ki bu sistemin ortadan kaldırılması sorumluluğu AK Parti'nin omuzlarında halen bulunmaktadır" dedi.
KPSS'ye yönelik yoğun ilginin esas olarak güvencesiz istihdam biçimlerinden bir kaçış olduğunu söyleyen İrmez, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını da güvencesiz istihdam olmakla eleştirerek, "Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut çalışma koşulları ile öğrencilere faydalı olabilmesi mümkün değildir. Bu ve benzeri nedenlerle, bütün öğretmenler, kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak istihdam edilmek zorundadır" diye konuştu
İrmez mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı:
"Öğretmen açığı ile işsiz öğretmen sayısı arasındaki denge de düşünülerek, işsiz öğretmenlerin tamamının kadrolu iş güvenceli olarak atamalarının yapılması. Çalışma yaşamı içinde olması gereken herkese kadrolu iş güvenceli çalışma olanağının sağlanması. Bu düzenlemeler kapsamlı ve uzun vadeye yayılmayan bir plan dahilinde hayata geçirilinceye kadar işsiz kalan her bireye insanca yaşama olanağı sağlayacak bir 'yurttaşlık geliri ve sosyal güvence sağlanması gerekmektedir."