Çalımbay: İkinci yarı oynanan futbol umut verici

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının Beşiktaş karşısında ikinci yarıda oynadığı futboldan memnun olduğunu ve ilerisi için umut verdiğin

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının Beşiktaş karşısında ikinci yarıda oynadığı futboldan memnun olduğunu ve ilerisi için umut verdiğini söyledi.

Takımın deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan genç teknik adam, Sivasspor'un başına hafta içinde geldiğini ve takımla fazla çalışma şansı bulamadığını hatırlattı.

Çalımbay, "Çok kısa bir süre önce göreve geldik. Takımı fazla tanıma şansım olmadı. Maçın ilk yarısında istediklerimizi yapamadık. İkinci yarı ise istenilen futbolu ortaya koyduk. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Golü atmak için ne yapılması gerekiyorsa yaptık fakat nedense son vuruşlarda etkisiz kaldık. İkinci yarı oynanan futbol bize umut verdi. Bizim en büyük şansızlığımız ise zamanımızın olmamasıdır. Devre arasına kadar en az kayıpla gitmek istiyoruz. Devre arasında gerekli çalışmaları ve takviyeleri yaparak ikinci yarıya başlamak istiyoruz. Artık gelecek hafta evimizde oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını düşünüyoruz." diye konuştu.

"BİRGÜN TEKRAR BEŞİKTAŞ'A DÖNMEK İSTERİM"

Uzun yıllar Beşiktaş'ta forma giyen ve bir dönem siyah-beyazlı takımın başında teknik direktör olarak görev yapan Rıza Çalımbay, bir gün tekrar Beşiktaş'ın başına dönebileceğini söyledi.

Bir gazetecinin, "Beşiktaş'ı nasıl buluyorsunuz?" sorusuna ise Çalımbay, "Türkiye'nin en kaliteli kadrosu Beşiktaş'ta fakat onların oyuncuları çeşitli nedenlerden dolayı bir arada oynama fırsatını elde edemedi. Büyük beklentileri oldukları futbolcuların sakatlıkları var. Onlar iyileşince Beşiktaş güçlü bir takım olur. Tek dezavantajları aynı futbolcuların bir arada oynayamaması oldu." diye cevap verdi.

Genç teknik adam, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "Üç büyükler artık kesin favori diyemeyiz. Direkt şu takım şampiyon olur demek yanlış olur. Anadolu takımları da bu sezon gayet güçlüler."

Sivassporlu Cihan da, Beşiktaş'ın kendilerine rakip olmadığını ifade ederek, "Beşiktaş bizim için oldukça zor bir deplasman. Bugün kaybetmek istemiyorduk. Beşiktaş bizim rakibimiz değil. Buradan üç puan alsaydık 6 puanlık bir bonus olacaktı. Artık kendi sahamızda oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını düşünüyoruz." dedi.

Cihan, maçın son dakikasında attığı şutun direkten dönmesiyle ilgili olarak da, "Pozisyonu buraya gelmeden önce de izledim. O pozisyonda düşünemiyorsunuz. Önüm müsaitti vurdum. Top direkten döndü yapacak bir şey yok." diye konuştu.