Büro Memur-sen'den 'Hayırlı Olsun' Açıklaması

Geçen günlerde 3. olağan genel kurulunu gerçekleştiren Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanlığı, kongre sonrasında oluşan yönetimin 'hayırlı olmasını' dileyen bir açıklama yaptı.

Sendika binasında Şube Başkanı Kadir Özşahin tarafından yapılan açıklamada; genel kurulda yeniden seçilen yönetim kuruluna başarılar dilerken, yeni yönetim kurulunun öncelikle ülkeye ve Büro Memur Sen camiasına hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulunuldu.
Özşahin, açıklamasında, "Adıyaman'da Büro Memur-Sen olarak kendi iş kolumuzda tüm kurumlarda birinci sendikayız. Ancak, biz bunu da yeterli bulmuyoruz. Bu dönemde Büro Memur-Sen olarak Adıyaman'da tek başımıza şubemizi kurmak için tüm gayret ve çabalarımızı ortaya koyarak şube kurmak için yeterli 400 üye sayısını bularak şubemizi ilan etmek istiyoruz. Bu konuda çalışanlarımızın destek ve katkılarını bekliyoruz" dedi.
Tek tip memurluk modeline geçilmesini isteyen Özşahin, kamudaki 4A, 4B ve 4C şeklindeki istihdam modelinin memurların zihninde derin fay kırıkları oluşturduğunu söyledi. ABC modeli değil tek tip memur modeline bir an önce geçilmesi gerektiğini anlatan Özşahin, şöyle konuştu: "Aksi takdirde ABC modeli hem kamudaki verimliliği düşürmekte hem de çalışma barışını bozmaktadır. Farklı statülerde çalıştırılan kamu görevlilerine aynı zamanda farklı ücret politikaları uygulanmaktadır. Oysa bu bahsettiğimiz farklı
gruplar aynı işi yapan, aynı ortamda aynı havayı teneffüs eden çalışanlardan başkaları değildir. Bir an önce Kamu Personel Yasası çıkarılarak çalışanlar arasındaki mevcut farklılıklar sona ermelidir"
Özşahin, açıklamalarında, Anayasa Mahkemesi'nin 4/C ile ilgili vereceği kararın tarihi bir öneme sahip olduğunu, yüce mahkemenin 4/C'lilerin 4/A'ya geçirilmesi yönünde bir karar vermesini beklediklerini söyledi.
ABC sisteminin memurun kimyasını bozduğunu, ABC şeklindeki istihdamın adı konulmamış bir kast sistemi olduğunu anlatan Özşahin, sözlerine şöyle devam etti: "Her üç kadro modelindeki ekonomik ve sosyal özlük hakları noktasındaki farklılıklar bunun somut göstergesidir. Memurlar arasında huzursuzluk oluşturan ABC kast sistemi son bulmalıdır. ABC ayrımı var olduğu müddetçe 4/B ve 4/C'li çalışanlardan da üstün verim beklemek hata olacaktır."
Özşahin, Spor Toto ve Loto gelirlerinden pay verilmesi konusuyla ilgili de şöyle konuştu: "Ayrıca, şu hususları belirtmeden geçemeyeceğim. Gençlik ve spor çalışanlarının yılan hikayesine dönen spor toto ve loto gelirlerinden pay verilmesi sorunu bir an önce çözülmeli. Öte taraftan, SGK çalışanlarının fazla mesai ve performans ücretleri, Maliye çalışanlarının birimler arasındaki ilave fazla mesai uygulaması ile ücretler arasındaki dengesizliklerin çözümlenmesi, Adliye ve İçişleri çalışanlarının fazla
mesailerinin artırılması ile içişlerinde fazla mesaiden faydalanmayanların bu ücretten yoksun bırakılmaması için tüm gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sendikamız, 2011 yılında toplu sözleşme yapmak isteme ve kararlılığındadır. Bunun için yapılması gereken, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini toplu görüşme sürecine mahkum eden 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununu bütünüyle değiştirmek, örgütlenme ve toplu sözleşme haklarını ayrı ve münhasır kanunlarla düzenlemektir."
Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, tarafsız kalabilecek ve bağımsız bir şekilde karar verebilecek nitelikte bir üye yapısıyla teşkil edilmesi gerektiğini anlatan Özşahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplu sözleşmenin konusunu teşkil edecek mali ve sosyal hakların neler olduğu, toplu sözleşmenin daha fazla alanı etkilemesine imkan verecek şekilde belirlenmeli. Aksi tavır ve düzenlemeler, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili açıklamalarda ve referandum sürecinde ortaya konulan beyanların samimiyetsiz olduğu
algısı uyandıracaktır."