Bornova Kurban Bayramı'na Hazır

Kurban Bayramı yaklaşırken, Bornova Belediyesi vatandaşların kolayca kurbanlık alıp kesebilmesi için tam donanımlı bir satış ve kesim yeri hazırladı

Kurban Bayramı yaklaşırken, Bornova Belediyesi vatandaşların kolayca kurbanlık alıp kesebilmesi için tam donanımlı bir satış ve kesim yeri hazırladı. Satıcıların ve alıcıların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan alanda duş yerlerinden, tuvaletlere ve yemek salonuna kadar her ihtiyaç düşünüldü.
Işıkkent Dökümcüler Sitesi'nin yanında hazırlanan 80 dönümlük alana kurbanlıklarını satmak isteyenler yerleşmeye başladı. Çeşitli hastalıklara karşı önlem almak için kurban bayramında, satış ve kesim yerinde Bornova Beledyiesi'nden veteriner hekim de bulunacak. Kurban satanların ve alıcıların ihtiyaçlarına göre düzenlenen alana 10 tuvalet, 8 duş konteynırı, 4 adet lavabo yerleştirildi ve ışıklandırılması yapıldı. 80 dönümlük kurban satış alanında ayrıca yemekhane, çay ocağı ve dinlenme alanı olarak kullanılabilecek bir çadır oluşturuldu. Geniş otoparkları bulunan alanda, araçların rahat girebilmesi için geniş yollar oluşturuldu. Alanın temizliği için 10'ar ton su kapasitesi olan 5 adet tanker sürekli dolaşacak. Kesim yeri, gübre depolama alanı ve mescidi de bulunan alanda yağmura karşı da önlem için kapalı bekleme alanı oluşturuldu.
"SAĞLIK VE HİJYEN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"
Sağlıklı bir kurban bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve Kurban Bayramı'na hazır olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır; "Kurban Bayramları hep kanlı hatırlanır. Biz hem bu kötü görüntüleri ortadan kaldırmak, hem de sağlıklı ve hijyenik bir ortamda satış ve kesimin yapılması için çalışmalarımızı tamamladık. Alanımızın duşlarını, tuvaletlerini, yemekhanesini bile hazırladık. Işıklandırmasını yaptık. Gelecek araçları da düşünerek geniş otopark alanları ve geniş araç yolları oluşturduk. Bu Kurban Bayramı'nda Bornova'da kimse kurban alımında ve kesiminde sıkıntı çekmeyecek. Ayrıca hastalıklara karşı önlem almak için veteriner hekim arkadaşımızda kurban bayramı süresince alanda bulunacak. Su tankerlerimiz alanın temizliği için sürekli gezecek. Kurban Bayramı'nda insanların hastalıklardan uzak, sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kestirebilmesi için her şey hazır" diye konuştu.
"İZİNSİZ KESİMLERE AF YOK"
Sokakta kurban kesenlere izin vermemek için zabıta ekiplerinin kurban bayramı boyunca Bornova'nın sokaklarında dolaşacağının da altını çizen Başkan Sındır; "Sokaklarda, evlerin önlerinde kesilen kurbanlar hem çocukların psikolojisi için zararlı oluyor, hem kötü görüntüye sebep oluyor, en önemlisi de sağlıksız bir ortamda kesildiği için her türlü hastalığa davetiye çıkarıyor. Bunu engellemek için zabıta ekiplerimiz bayram boyunca dolaşacak" dedi.