Batman Barosu: Süresiz ateşkes ilan edilmeli

Batman Barosu, PKK'nın süresiz ateşkes ilan etmesini ve örgütün silahlı güçlerinin ülke sınırlarının dışına çıkarılmasını istedi.

Batman Barosu, sü

Batman Barosu, PKK'nın süresiz ateşkes ilan etmesini ve örgütün silahlı güçlerinin ülke sınırlarının dışına çıkarılmasını istedi.

Batman Barosu, süresi biten eylemsizlik kararı ile ilgili açıklama yaptı. Baro Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, Atatürk Bulvarı'ndaki büroda yaptığı açıklamada İstanbul Taksim'de gerçekleştirilen intihar saldırısını kınadı. Kürt sorununun silahla ya da operasyonlarla çözülemeyeceğinin taraflarca kabul edildiği bir noktaya gelindiğine dikkat çeken Tanrıseven, şunları ifade etti: "İlan edilen tek taraflı eylemsizlik döneminde gerçekleştirilen kısmi diyalog çabalarının çözüme dönük umutların yeşermesine katkı sunduğu göz önüne alındığında sürecin gerek askeri operasyonlar ve gerekse de ortaya konan eylemler nedeniyle sonuçsuz bırakılmasına ve bu yolla sorunun çözümsüzlüğe itilmesine seyirci kalınmamalıdır. Batman Barosu olarak sorunun; süresiz eylemsizlik kararıyla eş zamanlı olarak askeri operasyonların da durdurulması, olası çatışmaların önlenmesi için silahlı güçlerin ülke sınırları dışına kaydırılması suretiyle oluşacak fiili bir çatışmasızlık ortamının, sorunun çözümünü mümkün hale getireceği inancındayız. Gelinen son süreçte her ne kadar çözüm iradesi ve kararlığını ortaya koymaya yönelik kuvvetli işaretler gösterilmemiş olsa da, PKK, ilan etmiş olduğu ateşkesi süreye bağlı kılma yaklaşımından vazgeçmeli, çözüm odaklı çabaların önünü açmak için ateşkes ve eylemsizlik kararında ısrarcı olmalıdır."