Başbakan Erdoğan: Terörist saldırılar, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenlerin son çırpınışlarıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim'de yaşanan terörist saldırıların Türkiye'nin kalkınmasını, ilerlemesini istemeyenlerin son çırpınışları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim'de yaşanan terörist saldırıların Türkiye'nin kalkınmasını, ilerlemesini istemeyenlerin son çırpınışları olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da toplu açılışa katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasına İstanbul'da Taksim'de meydana gelen terör saldırısında yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Saldırıyı şiddetli kınadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu saldırıyı gerçekleştirenleri Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenlerin son çırpınışları olarak yorumladı.

Alanda asılı 'Türk, Kürt, Arap kardeşliğinin sonucu: yüzde 95' pankartını işaret eden Başbakan Erdoğan, "Mesele bu, biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severek buralara geldik. Ayrımcılık yapanlar gerekli cevabı aldı, alıyor. Türkiye son 8 yılda bir yandan ekonomik olarak istikrarlı bir şekilde kalkınırken, bir yandan dünyada saygınlık kazanırken, bir yandan içeride huzuru ve emniyeti ve kardeşliği tesis ederken, inanıyorum ki gerçekleştirdiğimiz reformlarla çok daha farklı bir konuma geldik. Bu terörist saldırılar Türkiye'nin bütün bu reformlarını, kalkınmasını, ilerlemesini hazmedemeyen son çırpınışlarıdır. Bugün buradan 10 tesisi açıyoruz, işte bu tesislerin açılmasını istemeyenlerin son çırpınışlarıdır." dedi.

Bölgenin kalkınmasını istemeyenlerin terör saldırılarına yöneldiğini kaydeden Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Yoksulluğun bitmesini istemiyorlar. Benim doğulu güneydoğulu vatandaşlarımın makus talihinin bitmesini istemiyorlar. Yatırımları, hastaneleri, okulları barajları içlerine sindiremiyorlar. İşsizliğin bu bölgenin kaderi olarak kalmasını istiyorlar. İşsizliğin azalmasını kabullenemiyorlar. Demokratikleşmeden ciddi bir şekilde rahatsızlık duyuyorlar. Bölge yoksul kalsın, işsiz kalsın, bölgenin insanını istismar edelim diyorlar. Bu alçakça plana, insanlık dışı saldırılara asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Türkiye ilerlemesine, kalkınmasına devam edecek."