Bartın Üniversitesi'ne Abd'li Öğretim Görevlisi

Bartın Üniversitesi öğrencilerine yabancı dil konusunda destek olmak için 2 Amerikalı öğretim elemanı göreve başladı

Bartın Üniversitesi öğrencilerine yabancı dil konusunda destek olmak için 2 Amerikalı öğretim elemanı göreve başladı. Üniversitenin yabancı dil derslerinde ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde görevlendirilecek olan öğretim elemanları, İngilizce öğretmenleriyle derse girecek ve gençlerle İngilizce uygulama yapacak.
Bartın Üniversitesi'nde ABD'li öğretim elemanları göreve başladı. Üniversite öğrencilerine daha iyi bir yabancı dil eğitimi verebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni bir proje başlattı. Üniversite öğrencilerine destek olmak için, yeni kurulan üniversitelere ABD'li 54 öğretim elemanları görevlendirdi. Bu kapsamda iki öğretim elemanı da üniversitede göreve başladı. Fullbright (Türkiye ve ABD hükümetleri arasında eğitim komisyonu kurulması hakkındaki anlaşma) kapsamında üniversiteye gelen ABD'li öğretim elemanları, öğrencilere pratiklerini geliştirmeleri için destek olacak. Geçtiğimiz günlerde Yabancı Diller Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Emrullah Yılmaz ve Yabancı Dil Okutmanı Onur Özcan, ABD'li öğretim elemanlarıyla birlikte Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında soruları yanıtlayan öğretim elemanlarından Sarah Ketchen Lipson, Türkiye'de yaşamak ve çalışmak için istekli olduğunu belirtti. Ayrıca Türk kültürünün, çok farklı unsurları
barındırdığını ve bu çeşitliliğin kendisini büyülediğini ifade eden Lipson, "Aşure, dünyada bu kadar farklı malzeme ile yapılan çok az yemek olduğu gibi bu kadar çok ve farklı kültürün bir arada olduğu başka bir yer neredeyse yok. Aynen aşure de olduğu gibi Türk kültürünün de çok farklı malzemeleri var ve nasıl ki bu geleneksel tatlının tadını içindeki malzemeleri ayrı ayrı düşündüğünüzde anlayamazsınız. Türk kültürünü de parçalarını ayrı ayrı düşünüp anlamanız imkansızdır. Kısacası büyülendim ve Türk kültürüne ve Türk mutfağına hayran kaldım. Türkiye'ye hem coğrafik hem politik olarak bir köprü olan bu ülkeyi daha iyi anlamak için geldim. Sınıfta enerjimi ve bilgilerimi kullanırken öte yandan Türk Kültürünü keşfedeceğime inanıyorum" dedi.
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SARAH KETCHEN LİPSON : "BARTIN, ÜNİVERSİTE İLE GELİŞİYOR"
Bartın Üniversitesi'nin Bartın'ın gelişimine etki eden bir unsur olduğunu belirten Lipson, "Şu ana kadar kampüsteki tüm ilişkilerim gayet iyi. Tüm öğrenciler ve personel tarafından çok sıcak karşılandım. Öğrenciler üniversitede geçirdiğim vakitlerde bana ilham kaynağı ve destek oluyorlar. Onların İngilizcelerini geliştirmek için gösterdikleri samimi gayretlerini seviyorum. Öğretim elemanı arkadaşlarım da her zaman bana yardımcı ve rehber oldu. Bartın'da yaşamanın en heyecanlı yanı, bu şehrin üniversite sayesinde büyüyor olması. Bu yüzden üniversitenin bir parçası olmak istiyorum" diye konuştu.
Ayrıca yerli sebze ve meyveleri çok beğendiğini, sık sık Bartın pazarından alışveriş yapan Lipson, "Eğer beni elma ya da üzüm almaya çalışırken görürseniz bana yardım etmeye çekinmeyin. Çünkü Türkçeyi iyi konuşamıyorum" dedi.
Türkiye'ye 3 yıl önce 2 aylığına Türkçe öğrenmek için gelen daha sonra Türkiye'de daha uzun süre vakit geçirebilmek için Fulbright Değişim Programı ile Washington'dan üniversiteye gelen Sasha Frankel, "Bartın Üniversitesi personeli çok sıcakkanlı, öğrenciler ise çok nazik. İngilizce öğrenmeye ve kültürlerini benimle paylaşmaya çok istekliler. Bartın Üniversitesi'nin çok güzel bir manzarası var. Bartın çok sevimli bir yer. Özellikle uzun bir süre Washington DC'de yaşadığım için Bartın büyük şehirler gibi kalabalık ve gürültülü değil, yeşil ve güzel. Ayrıca Amasra'nın güzelliğine hayranım ve en kısa sürede İnkumu'na gitmek istiyorum" diye konuştu.
Ayrıca Bartın'a geldiği ilk gün Amasra Müzesine giden Frankel, Hellenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemine ait eserleri gördüğünü ve bunlardan çok etkilendiğini belirtti.