Bakan Günay: Umarım Taksim'deki patlamayı çabuk unuturuz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Taksim'de yaşanan terör saldırısını değerlendirdi. Günay, ''Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşanan

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Taksim'de yaşanan terör saldırısını değerlendirdi. Günay, ''Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşanan bir acı olay elbette hepimizi üzüyor. Patlamada yaralanan arkadaşlarımıza en kısa zamanda sağlık diliyorum. Umarım bunu çabuk unuturuz ve arkası gelmez." diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Cumhuriyet' konserine katılan Bakan Günay, AKM'ye girişinde gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.

AK Parti tarafından düzenlenen konsere Fazıl Say'ın davet edildiği iddiasıyla ilgili konuşan Günay, sanatçılar arasında herhangi bir ayrım yapmadıklarını ifade ederek, "Böyle bir polemik yok. Bir arkadaşımız iyi niyetle 'herkesi dinleriz, onuda dinleriz' demiştir." dedi.

"İZMİR'İN BÜYÜK TURİZM POTANSİYELİ VAR"

İzmir'de turizm zirvesi toplantısı düzenlenmesi durumunda katılacağını aktaran Günay, "10 Aralık tarihinde bir fuar vesilesiyle İzmir'de olacağız. O zaman turizmci arkadaşlarla birlikte toplantı yapacağız. İzmir'in turizm potansiyeli çok yüksek. Ama buna karşın İzmir'in yatak kapasitesi Alanya'nın yarısı kadar bile değil. İzmirlilerin bunu düşünmesi gerekiyor. Mega Müze ile ilgili belediye ile yer tespitinde anlaştık. Arsa bize teslim edildiğinde, hazırdır denildiğinde projeye başlayacağız." dedi.

Bakan Günay, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Hanri Benazus-Ahmet Gürel 'Atatürk Aramızda' fotoğraf sergisini gezip, AK Parti İzmir İl Başkanlığının düzenlediği Cumhuriyet konserini izledi.