Amatör balıkçılara deniz ve kıyı temizliği anlatıldı

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezinde Amatör Balıkçılar ve Denizciler Derneği üyelerine eğitim verdi.

Eğitmen Ersin Öz

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezinde Amatör Balıkçılar ve Denizciler Derneği üyelerine eğitim verdi.

Eğitmen Ersin Özer yönetiminde gerçekleşen çalışma ile balıkçılara deniz ve kıyıları koruma konusunda bilgiler aktarıldı. Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasına balıkçıların ilgisi büyük oldu. Çalışma kapsamında balıkçılardan deniz ve kıyıların korunması için dikkat etmesi gerekenler anlatıldı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA'nın Fethiye'deki faaliyetleri hakkında bir sunum yapan Ersin Özer, Fethiye ve Göcek kıyılarının Türkiye'nin 14 Özel Çevre Koruma Alanı arasında yer alan ve aynı zamanda tekne turizminin gözde noktalarından olduğunu kaydetti.

TURMEPA olarak bu kıyıların ve deniz ortamının korunması konusunda çok önemli bir çevre eğitim ve bilinçlendirme kampanyası düzenlediğini ifade eden Özer, "Denizleri ve kıyıları koruma konusunda değer yaratan ve iz bırakan önemli projelere imza atan TURMEPA, bu proje ile denizleri ve kıyıları koruma konusunda duyarlılığı artırarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bugün de balıkçılarımızla bir araya geldik. Onlara ekosistemin devamlılığı konusunda denizlerin ve kıyıların temizliğinin önemini anlattık." dedi.