Ağrı'da eskrim sporu yaygınlaştırılacak

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eskrim takımının Cumhuriyet Caddesi'nde sergilediği gösteri vatandaşlar tarafından ilgi

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eskrim takımının Cumhuriyet Caddesi'nde sergilediği gösteri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Antrenör Medet Medetoğlu yönetiminde Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara gösteri sunan eskrim takımı, izleyenlerin beğenisini kazandı. Kimi vatandaşlar ilk kez böyle bir spor görmenin şaşkınlığını yaşarken, bazıları da cep telefonuyla görüntü çekmeye çalıştı.

Bu sporun Epe branşına girdiğini söyleyen antrenör Medet Mededoğlu, Ağrı'da 38 sporcuları olduğunu söyleyerek, hedeflerinin önümüzdeki ilk turnuvaya Ağrı olarak katılmak ve iyi bir başarı elde etmek olduğunu vurguladı.

Ekim ayında başladıkları eskrim sporunu kısa bir sürede daha geniş bir tabana yaymaya çalıştıklarını ifade eden Medetoğlu, desteklerinden dolayı Federasyon Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ayhan Yıldırım ise eskrim sporunun Ağrı'da ilgi göreceğinden kuşkularının olmadığını belirterek, amaçlarının gençleri spora teşvik etmek için imkânlar ölçüsünde bu tip sporları Ağrı'ya getirmek olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, ilde okçuluk, golf, badminton ve tenis gibi branşlardan sonra eskrim sporunu da başlattıklarını kaydederek, bu branşta da diğer branşlarda olduğu gibi başarılı olacaklarına inandıklarını aktardı.

Hedeflerinin 2 yıl içerisinde eskrim branşında milli takıma sporcu vermek olduğunun altını çizen Yıldırım, çalışmalarının düzenli ve bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti.