Adana otellerinde Tarım Fuarı bereketi

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Tarım Fuarı sebebiyle Adana'daki otellerde yer kalmadığı belirtildi.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Tarım Fuarı sebebiyle Adana'daki otellerde yer kalmadığı belirtildi.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere 30 ilden 500'den fazla otobüs seferi gerçekleştirilecek. Sektör için üretilen son teknoloji ürünü araçların da sergileneceği fuara farklı il, ilçe ve köyden 290 noktadan toplam 434 otobüs ile ziyaretçiler ulaştırılacak. Fuar gününe kadar otobüs sayısının 1000'e çıkması bekleniyor. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek fuara 19 farklı ülkeden 360 firma ve temsilciliği katılıyor. Yerli ve yabancı katılımcıların kente gelmesinden dolayı Adana'da bulunan otellerin tamamı doldu. Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, Adana'ya fuar için gelen misafirler nedeniyle otellerin tamamının dolduğunu söyledi. Yamaç, "Komşu kentlerdeki otellere rezervasyon yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Yamaç, "2006 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz fuarlara 5 bin 632 yerli ve yabancı firma katıldı. Tüyap olarak düzenlediğimiz fuarlara katılım her geçen gün katlanarak devam ediyor. 2006 ile 2010 yılları arasında toplam 1 milyon 752 bin kişiyi Adana'da Tüyap Adana Fuar merkezinde ağırladık. 38 ayrı ülkeden 28 bin 597 yabancı ziyaretçi fuarlarımızı gezdi." dedi.

Adana'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Tarım Fuarı'nın bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Yamaç, "Fuarlar kentin ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Sadece Adana'ya değil, tüm bölge ekonomisine canlılık getiriyor. Bunun en önemli göstergesi de şudur; Adana'da konuklarımızı konaklatacak otel bulamadık. Çünkü fuar nedeniyle otellerin tüm kapasiteleri kullanıldı. Tamamı doldu. Bu nedenle komşu il Mersin'de bulunan otellere rezervasyon yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.

FUARDA DAMIZLIK İNEK YARIŞMASI

Diğer taraftan Adana Tarım İl Müdürlüğü ve Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin ortak organize ettiği ve alanında bölgede ilk olma özelliğindeki "Adana 1. Damızlık İnek Yarışması" , 5 Kasım 2010 Cuma günü saat 14.00'de TÜYAP Adana Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek. Tarım Fuarı, 4-6 Kasım 2010 tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 7 Kasım 2010 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.