70'lik Ninenin Filmleri Aratmayan Direnişi

Bursa'da, dün gece filmleri aratmayan görüntüler yaşandı

Bursa'da, dün gece filmleri aratmayan görüntüler yaşandı. Bursa polisi, kaçırıldığı iddia edilen ve engelli olduğu öğrenilen Nalan Acar isimli çocuğun yaşlı bir kadın tarafından eve kilitlendiği ihbarını aldı. Olay yerine gelen polise kapıyı açmayan yaşlı kadın, ekipleri çileden çıkardı.
Olay, gece saat 12.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Kutlu Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, engelli bir çocuk akşam saatlerinde kayboldu. Kaybolan gencin anne ve babası hemen yanı başlarındaki komşuları 70 yaşındaki Hayriye Ası'dan şüphelendi. Yaşlı teyzenin evine giderek oğullarını soran Emine ve Ali Acar çifti, yaşlı kadından hakaretler içeren cevaplar aldı. Bunun üzerine Hayriye Ası'dan şüphelenen aile, polise haber verdi. Kaybolan çocuğun anne ve babası polise verdiği ifadede, çocuklarının
Hayriye Ası'nın evinde olduğunu ve evin kapısını kitleyerek çocuklarını kaçırdığını söyledi.
Bunun üzerine polis, yaşlı kadından kapıyı açmasını istedi. Ancak yaşlı kadın bir türlü ikna olmadı ve çocuğu kendisinin kaçırmadığını, kapıyı da kimseye açmayacağını söyledi. Saatler boyunca Ası'ya dil döken polisler, başarılı olamayınca olay yerine çilingir çağırıldı. Ancak çilingir gecikince polisler çareyi başka yöntemlerle aramaya başladı. Komşulardan demir merdiven isteyerek pencereden içeri girmek isteyen polis ekipleri Hayriye Ası'nın direnişiyle karşılaştı.
70 YAŞINDAKİ NİNE PES ETTİRDİ
Pencereye dayanan merdiveni elleri ile itmeye çalışan 70 yaşındaki Hayriye Ası, bir türlü pes etmek bilmedi. Ancak yaşlı kadın, pencereye uzatılan merdivene engel olamadı. Ekipler, tornavida ile penceredeki demir korkuluğun kilidini kırarak içeri girmeye çalıştı. Kilidin açılmasıyla birlikte pencereden içeri giren bir polis memuru, yaşlı kadının direnişiyle karşılaştı. En sonunda polis içeri girmeyi başardı ve kaçırıldığı iddia edilen çocuğu aramaya başladı.
Filmleri aratmayan görüntülerden sonra mahalle sakinleri yaşlı kadının evinin önüne toplandı. Çocuğunun kaçırıldığını iddia eden anne Emine Acar ise yaşlı kadının çocuğunu sakladığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. İçeriye giren polis ekipleri odaları tek tek aradı ancak çocuğun izine rastlayamadı.
Hayriye Ası daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Hayriye Ası polise ifade verdiği sıralarda kaçırıldığı iddia edilen Nalan Acar'ın bulunduğu haberi geldi. Gencin, komşularında oyun oynadığı esnada bulunduğu ve daha sonra eve geldiği öğrenildi.
Yıllar önce oğlunu kaybettiği belirtilen yaşlı kadın ise kendisine iftira attığı iddia edilen aileden şikayetçi oldu.
(ET-YS-HO-Y)