Kadınlar Profesyonel Tenis Birliği WTA Tour'un bayrak teslimi yarın

Kadınlar Profesyonel Tenis Birliği WTA Tour'un bayrak teslimi yarın

Katar'da yapılan WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda devir teslim töreni yarın yap

Kadınlar Profesyonel Tenis Birliği WTA Tour'un bayrak teslimi yarın

Katar'da yapılan WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda devir teslim töreni yarın yapılacak. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç'un da katılacağı törende, Doha'nın ardından kadınlar takviminin en büyük turnuvası, üç yıl süreyle İstanbul'a geçecek.

Kadınlar Profesyonel Tenis Birliği WTA Tour'un sezon kapanış turnuvası Katar'ın başkenti Doha'da devam ediyor. Turnuvanın yarı finalistleri belirlenirken, Doha'da bulunan Türk kafilesini de devir-teslim heyecanı sardı.

Turnuvada yarın yapılacak final maçı sonrasında görev teslim töreni yapılacak ve İstanbul, 2011-2013 yılları arasındaki üç yıl için sezon sonu şampiyonasının ev sahipliğini resmen devralacak.

Törende WTA'in Kanadalı başkanı Stacey Allaster, TTF Başkanı Ayda Uluç ve İstanbul'daki turnuvanın direktörü olan İsviçreli yönetici Markus Günthard'a görevi teslim edecek. Üç gündür Doha'da bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Asbaşkan Cengiz Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural, bu büyük anın heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

Yılda 5 milyona yakın izleyicinin tribünlerden, milyonlarca seyircinin de ekran başından takip ettiği WTA Tour'da takvimin kapanış turnuvası olan Sezon Sonu Şampiyonası, 150'yi aşkın ülkede yayınlanıyor. Toplam para ödülü 4.5 milyon dolar olan organizasyon, kadınlarda tüm spor dalları arasında en yüksek para ödüllü yıllık şampiyona olma özelliğini de barındırıyor.

Geçmişinde Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Serena Williams, Justine Henin gibi isimlerin şampiyonluk kazandığı organizasyon, 2011'in Ekim ayında Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

WTA Tour'un kapanış turnuvası olan ve sezonun en çok puan alan sekiz tenisçisini buluşturan WTA Sezon Sonu Şampiyonası, daha önce şu kentlerde oynandı:

Houston, ABD (1971)

Boca Raton, ABD (1972-73)

Los Angeles, ABD (1974-76)

New York, ABD (1977, 1979-2000)

Oakland, ABD (1978)

Münih, Almanya (2001)

Los Angeles, ABD (2002-2005)

Madrid, İspanya (2006-2007)

Doha, Katar (2008-2010)