Devlet Bakanı Kavaf: Türkiye genelinde bakımda olan 36 bin çocuğumuz var

Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde devlet bakımında 36 bin çocuk bulunduğunu söyledi. Bakan Kavaf, ziyaret ve

Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde devlet bakımında 36 bin çocuk bulunduğunu söyledi. Bakan Kavaf, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a geldi.

Sinop Valiliği girişinde Vali M. Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erhan Arıkan, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri tarafından karşılanan Bakan Kavaf, polis tören mangasını selamladıktan sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Devlet Bakanı Kavaf, daha sonra Vali M. Hakan Güvençer ile bir süre görüşerek brifing aldı. Görüşme bitiminde Vali Güvençer, Devlet Bakanı Kavafa Sinop'a özgü tekne maketi hediye etti. Devlet Bakanı Kavaf, bakanlığına bağlı kurumlarda bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiğini öyledi.

Ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Devlet Bakanı Kavaf, "Bakanlığımıza bağlı huzurevlerinde, çocuk yuvalarında,13-18 yaş kız ve erkek çocuklarımızın kaldığı yetiştirme yurtları ile 0-13 yaş arası çocuklarımızın kaldığı yurtlarımız bulunmakta. Bunlara ek olarak bir de sevgi evlerimiz var. Her birinde 12 çocuğumuzun kaldığı evler. Ayrıca çocuk evlerimiz var." şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 36 bin çocuğa baktıklarını anlatan Kavaf, bunlardan 10 binine bakanlığa bağlı yurtlarda, geri kalanlarına da ailelerinin yanında masraflarını karşılamak suretiyle baktıklarını ifade etti.