Bakan Çelik: Alnımız ak, başımız dik, hesap veremeyeceğimiz hiçbir konu yok

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin her yerinde yatırımların sürdüğünü, kimseye veremeyecekleri hesaplarının olmadığını söyledi.

Bursa'da Yıldır

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin her yerinde yatırımların sürdüğünü, kimseye veremeyecekleri hesaplarının olmadığını söyledi.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi ile Kasaplar Odası işbirliğiyle yaptırılan İsabey Modern Kurban Kesim ve Satış Tesisleri'nin açılışına katılan Bakan Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Türkiye'de refah seviyesinin son yıllarda arttığını anlatan Bakan Çelik, 2002'de 91 bin adet araç satılırken, 2009'da bu rakamın 370 bine ulaştığını söyledi. Artık sadece aile reisinin değil, tüm aile bireylerinin de cep telefonu kullandığını anlatan Bakan Çelik, "Cep telefonu, bilgisayar ve otomobil satışlarında büyük patlama var. Türkiye artık eski Türkiye değil." diye konuştu.

Et fiyatları konusunda hükümet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Türkiye'de yeterince hayvan var. Şu anda ülkemizde 11 milyon büyükbaş, 27 milyon adet de küçükbaş hayvan mevcut. 2002'den önce hayvancılığa 83 milyon lira destek verilirken, biz bunun 15 katı yani 1 milyar 250 milyon lira destek sağladık. Yani 2002 öncesine göre 15 kat daha fazla destek vermişiz. Türkiye'de hayvan sayısı bakımından sorun yok. Problem talep artışında. Yalnız ette değil, otomobil, beyaz eşya, cep telefonunda talep artışı var. Et fiyatının artışıyla spekülatörler devreye girdi. Bunlar olmadık oyunlarla et fiyatını artırdı. Biz de bunu engellemek için ithalatın önünü açtık. Vatandaşın çok pahalı et yememesi için bunu yaptık. Diğer taraftan hayvancılıkla ilgili iki önemli destek sağladık. 7.5 milyon lira faizsiz kredi veriyoruz. 2 yıl ödemesiz, 5 yıl faizsiz kredi veriyoruz."

'İNEĞİM ÖLDÜ' DİYEREK BAKAN ÇELİK'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada, Devlet Bakanı Faruk Çelik, konuşmasını yapmak üzere kürsüye yöneldiğinde, isminin Metin A. olduğu öğrenilen bir kişi, Çelik'i protesto etti. Yurt dışından getirilen hayvanlar sebebiyle ineğinin bulaşıcı hastalıktan öldüğünü ileri süren Metin A., "7 bin liralık ineğim öldü." diye bağırdı.

Bunun üzerine korumalar eylemciyi tören alanından uzaklaştırmak istedi. Devreye giren Bakan Çelik, korumalarına, eylemcinin kürsüye getirilmesini istedi. Kürsüye gelen eylemci Metin A., sert üslubunu sürdürdü. Elini Bakan Çelik'in bulunduğu kürsüye vuran Metin A., "İneğim ahırda öldü yatıyor. Yurt dışından hayvan getiriyorsunuz. Tavuklara ödüyorsunuz, ineğimin de ücretini ödeyin. İnek pahalı, ondan ödemiyorsunuz. Ahırda ineğim öldü yatıyor." dedi. Eylemci sert üslubunu sürdürünce korumalar şahsı uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri eylemciyi tören alanından uzaklaştırdı. Eylemi değerlendiren Bakan Çelik, eylemcinin birilerinin oyununa geldiğini ifade etti.

Türkiye'yi, hatta dünyayı gezdiklerini belirten Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Zaten iki hafta önce millete hesap verdik. Ve milletimiz bizi yüzde 58'le onayladı. Burada güzel, modern bir tesis açılıyor. Birileri galiba bu tür işlere meraklı, ortaya çıkıyor, derdini anlatmadan bağırıyor çağırıyor. 'arkadaş derdini anlat' diyoruz bir şey yok. Çünkü biz vatandaşımızın derdini dinlemekten çekinmeyiz. Amacı belli, birileri sipariş vermiş görevini yerine getiriyor veya başka bir hedefi var. Arkadaşlar araştırıyor. Kim olduğunu gazeteciler de bir baksın. Burada güzel bir hizmet var, haber olsun diye birileri provoke ediyor. Eylemci arkadaş ne söylerse söylesin; Yıldırım, Bursa güzel bir tesise kavuşuyor. Kurban Bayramı öncesi hayvanlar çamurda kesilmeyecek."