100 ton atık kağıt toplayan Elbistan'a bir kamyon temizlik ve kırtasiye malzemesi geldi

Elbistan'da 2009-2010 Eğitim-öğretim yılının ardından başlatılan atık kağıt toplama kampanyası sonrasında yaklaşık 100 ton kağıt geri dönüşe kazandırı

Elbistan'da 2009-2010 Eğitim-öğretim yılının ardından başlatılan atık kağıt toplama kampanyası sonrasında yaklaşık 100 ton kağıt geri dönüşe kazandırıldı. Bunun karşılığında Elbistan'a bir kamyon temizlik ve kırtasiye malzemesi geldi.

Eğitim-öğretim yılının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe kaymakamlığının başlattığı atık kağıtların toplanması ile ilgili kampanya sonunda ilçede yaklaşık 100 ton atık kağıt toplandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde organize ettiği kampanyanın amacının atık kağıtları değerlendirmek olduğunu söyledi. Her yıl sadece devletin öğrenciler için dağıttığı kitapların toplamının çok büyük meblağlar tuttuğunu kaydeden Çelik, "Okullar bittikten sonra kampanya başlatmış ve bu kampanyayı kamuoyuna duyurmuştuk. Okullarımızda toplanan 100 tona yakın atık kağıt, kamyonla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Bunun karşılığında Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir kamyon kırtasiye ve temizlik malzemesi gönderildi. Biz de gelen bu malzemeleri ihtiyaç duyulan okullara dağıttık." diye konuştu.

Bu arada kampanyada Elbistan genelinde 300 tona yakın atık kağıt toplanması planlanmıştı.