Topağaç köyünde 6 hafıza mehterli tören

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Topağaç köyü Kur'an kursunda hafızlığı bitiren 6 hafız için tören yapıldı.

Köy camisinde yapılan ve büyük ilgi gören t

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Topağaç köyü Kur'an kursunda hafızlığı bitiren 6 hafız için tören yapıldı.

Köy camisinde yapılan ve büyük ilgi gören tören Mehter Takımı'nın konseriyle başladı. Ardından cami içinde oluşturulan platformda yeni hafızlar Muhammed Ali Başer, Muhsin Uluköylü, Burak Avcı, Abdülbahri Toplu, Ferdi Cidan, İbrahim Bulut beyaz elbiseleriyle yerlerini aldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur yaptı. Şenokur hafızların peygamber mirasını sürdürdüğünü söyledi.

Sakarya Müftüsü Sinan Cihan da bu günün çok renkli dünyasında, bu gençlerin heveslerin ötesinde zor, ama çok kutsal bir mirası devralarak, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olduklarını kaydetti. Cihan, "Bu çocuklarımıza, onları teşvik eden velilerine ve onları yetiştiren hocalarına tebriklerimi, taktirlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu çocuklarımız yapılan imtihanla hafızlık unvanı aldı. Sakarya'da 200 Kur'an kursunda 450 öğrenci hafızlık yapıyor. Bu sebeple Sakarya'nın geleceğinden hiçbir endişemiz yoktur." diye konuştu.

YENİ HAFIZLARA UMRE MÜJDESİ

Akyazı İlahi Grubu'nun birbirinden güzel ilahilerle devam eden program sonunda yeni hafızlar sırayla Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ardından hafızlara Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu hediye verdi. Bu arada yeni hafızları ve 3 hocalarını hayırsever işadamları umreye gönderme sözü verdi.

AK Parti Sakarya milletvekili Recep Yıldırım, Akyazı belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve çok sayıda davetlinin katıldığı program dua ve yemekle son buldu.