Sağlık-Sen Genel Sekreteri Turbay: Kur'an-ı Kerim dışında değiştirilmeyen hiçbir şey yoktur

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Anayasa'nın 'değiştirilemez' maddelerine yönelik tartışmalarla ilgili Kur'an-ı Kerim dışında değiştirilmey

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Anayasa'nın 'değiştirilemez' maddelerine yönelik tartışmalarla ilgili Kur'an-ı Kerim dışında değiştirilmeyen hiçbir şeyin olamayacağını söyledi.

Sağlık Sen Denizli olağan kongresi Denizli Devlet Hastanesi toplantı salonunda yapıldı. Kongreye AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay ve sağlık çalışanları katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, 12 Eylül referandumunun ardından yüzde 58'lik bir oyla demokrasinin önünün açıldığını belirterek artık sivillerin de anayasa yapabileceğini gösterdiğini söyledi. 'Hayır' diyen sivil toplum örgütlerinin de bulunduğunu ifade eden Turbay, "Bu 26 maddeden bizi daha çok ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili maddeyi görmezden gelmeniz eğer bir sendikacıysanız amentüyü inkar etmek anlamına gelir." dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 'Anayasa'nın içeriğini korumak şartıyla ilk 3 madde değiştirilebilir' yönündeki sözlerini değerlendiren Turbay, "Ben de diyorum ki değiştirilmeyen hiçbir şey yoktur. Tek bir şey vardır. O da Kur'an- Kerim'dir." diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise bazı şeyleri yaparken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yüksel, "Fincancı katırlarını ürkütürseniz bütün çalışmalar boşa gider. Anayasanın ilk 3 maddesi değişir değişmez konusunu burada konuşmamamız lazım. Bu çok hassas bir konu. Çok başka yerlere çekilebilir bu konu. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bunca güzel kazanımları böyle kaybetmeyelim." şeklinde konuştu. Milletvekili Dr. Mithat Ekici da Türkiye'nin demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade ederek, "Bundan hiç bir zaman taviz vermek mümkün değil. Zaten bu tartışmalar da değiştirme tarzında değil geliştirme tarzında olmuştur. Cumhuriyetin temel ilkeleri mutlaka daha da geliştirilmelidir. Çünkü anayasa değişmiştir. Özgürlükler daha da artacaktır." ifadelerini kullandı.