Sağlık-sen Genel Sekreteri'nden Anayasanın İlk 3 Maddesine İlişkin İlginç Sözler

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasanın ilk 3 maddesiyle ilgili sözlerine destek vererek, bu maddelerin de değiştirilebileceğini söyledi.

Sağlık-sen Genel Sekreteri'nden Anayasanın İlk 3 Maddesine İlişkin İlginç Sözler
Sağlık-Sen Denizli Şubesi 3. Olağan Kongresi, Denizli Devlet Hastanesi toplantı salonunda yapıldı. Kongreye AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay ve sağlık çalışanları katıldı. Açılış konuşmalarında söz alan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, 12 Eylül referandumunun ardından yüzde 58'lik bir oyla demokrasinin önünün açıldığını belirterek, bunun artık sivillerin de anayasa yapabileceğini gösterdiğini söyledi. 'Hayır' diyen sivil
toplum örgütlerinin de bulunduğunu ifade eden Turbay, "Bu 26 maddeden bizi daha çok ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili maddeyi görmezden gelmeniz, eğer bir sendikacıysanız amentüyü inkar etmek anlamına gelir" dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 'içeriğini korumak şartıyla ilk 3 madde değiştirilebilir' dediğini iddia eden Turbay, "Ben de diyorum ki değiştirilmeyen hiçbir şey yoktur. Tek bir şey vardır. O da Kur'an-ı Kerim'dir. Onun için anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilmesine de adım atılmış oldu" diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Yüksel ise, bazı şeyleri yaparken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Fincancı katırlarını ürkütürseniz bütün çalışmalar boşa gider. Anayasanın ilk 3 maddesi değişir, değişmez konusunu burada konuşmamamız lazım. Bu çok hassas bir konu. Çok başka yerlere çekilebilir bu konu. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bunca güzel kazanımları böyle kaybetmeyelim" dedi.
Milletvekili Mithat Ekici de, Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade ederek, "Bundan hiçbir zaman taviz vermek mümkün değil. Zaten bu tartışmalar da değiştirme tarzında değil, geliştirme tarzında olmuştur. Cumhuriyetin temel ilkeleri mutlaka daha da geliştirilmelidir. Çünkü anayasa değişmiştir. Özgürlükler daha da artacaktır" şeklinde konuştu.