Başmüzarekereci Bağış; Müzakere süreci siyasi oyunlarla engellenmeye çalışılsa da, azmimiz ve kararlılığımızdan ödün vermeyeceğiz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, daha önce hiçbir aday ülkenin karşılaşmadığı şekilde teknik müzakere süreci siyasi oyunlarla engellenmeye

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, daha önce hiçbir aday ülkenin karşılaşmadığı şekilde teknik müzakere süreci siyasi oyunlarla engellenmeye çalışılsa da, azim ve kararlılıktan ödün vermeyeceklerini söyledi.

Egemen Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik müzakerelerine başlamasının 5. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve kararlı duruşu sayesinde 45 yıl sonra AB ile tam üyelik müzakerelerini 3 Ekim 2005 tarihinde başlattıklarını anlatan Bağış, "O tarihten bu yana 33 fasıldan 13'u müzakerelere açıldı. 17 fasıl siyasi nedenlerle bloke edilmiş durumda. Daha önce hiçbir aday ülkenin karşılaşmadığı şekilde teknik müzakere süreci siyasi oyunlarla engellenmeye çalışılsa da, azmimiz ve kararlılığımızdan ödün vermeyeceğiz." dedi.

"KAPILARDA BEKLETİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ"

Bağış, Avrupa'da her platformda her vesile ile Avrupalı muhataplarına bugünkü durumun sürdürülebilir olmadığını artık Türkiye'nin sabrının zorlandığını söylediklerini ifade etti. Bağış, "Müzakerelerin başlatılması hedefimizdi, ama şüphesiz nihai hedefimiz değildi. Nihai hedefimiz tam üyeliktir. Türkiye son 8 yılda ciddi bir dönüşüm sürecinden geçti ve bu dönüşüm hızla devam ediyor. Türkiye demokratik anlamda daha özgürlükçü, ekonomik anlamda daha güçlü ve dış politikada daha saygın bir ülke konumuna geldi. Bu gelişmeler neticesinde de Türkiye karşıtı çevrelerin tezleri bir bir geçerliliğini yitiriyor." diye konuştu.

Müzakerelerin beşinci yılında çalışmalara aynı şevk ve heyecanla devam ettiklerini belirten Başmüzakereci, artık Avrupalı dostlarının bir karar vermesi gerektiği, Başbakan Erdoğan'ın tabiri ile ''Türkiye kapılarda bekletilecek bir ülke' olmadığını tekrarladı.