Türkiye Ve Balkan Şampiyonu Sel Sularından Madalyalarını Zor Kurtardı

İzmir'i sular altında bırakan yağıştan en çok nasibini alan Mersinli Mahallesi, yaralarını sarmaya çalışıyor

İzmir'i sular altında bırakan yağıştan en çok nasibini alan Mersinli Mahallesi, yaralarını sarmaya çalışıyor. Sel sularının bir kurbanı da Karşıyaka, Göztepe ve Samsunspor'da futbol oynayan daha sonra atletizmde sayısız Türkiye ve Balkan şampiyonlukları kazanan "Jilet Mehmet" lakaplı 69 yaşındaki Mehmet Kiraz oldu. 95 yaşındaki annesi Sebahat Kiraz ile yaşadığı evini su basan Kiraz, madalyalarını selden zor kurtardı.
İzmir, yağan yağmur nedeniyle adeta Venedik'e döndü. Birçok mahalle sular altında kalırken trafik felç oldu. Kentin ana arterlerinde normal bir günde 15 dakikada ulaşılan mesafeye vatandaşlar ancak iki saatte ulaşabildi. Yağmurun en çok etkilediği yer Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi oldu. Mersinli Mahallesinde vatandaşlar duruma isyan edip belediye yetkililerini sorunlarına çözüm bulamadığı için istifaya davet etti. Mahalle sakinlerinden 1963 yılında futbola başlayan ve Karşıyaka, Göztepe ile
Samsunspor'da futbol oynayan daha sonra atletizmde sayısız Türkiye ve Balkan şampiyonlukları kazanan "Jilet Mehmet" lakaplı 69 yaşındaki Mehmet Kiraz'ın, 95 yaşındaki annesi Sebahat Kiraz ile yaşadığı evini su bastı. Kiraz, madalyalarını selden zor kurtardı. Geçen günlerde İstanbul'da yapılan Geleneksel Kıtalararası Avrasya koşusunda da yarışan Mehmet Kiraz, yaşadıklarına isyan etti. Her yağmurda aynı manzarayı yaşadıklarını belirten Kiraz, şöyle konuştu: "Sabah kalkınca dizime kadar su içinde kaldım. Her
yıl birkaç kez bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Ancak, sorunumuza bir türlü çözüm bulunamadı. 95 yaşındaki annem bir gün sel suları nedeniyle düşüp kalacak, bunun hesabını kim verecek. Madalyalarım bile sular altındaydı, sele gitmekten son anda kurtardım" dedi.
MEHMET KİRAZ
1941 yılında doğan Mehmet Kiraz, 1960'lı yıllarda KSK de futbol oynadı ve "Jilet Mehmet" lakabını o yıllarda aldı. Kiraz, daha sonra Göztepe ve Samsunspor'da da top koşturdu. Daha sonra atletizme yönelen Kiraz, 1990 yılında yaş grubunda 60-800-1500 metrelerde halen kendisine ait olan Salon Türkiye Rekorlarını kırdı. Sonraki yıllarda Masterler Balkan Atletizm Yarışlarında ve Türkiye Atletizm şampiyonalarında yaş grubunda birincilikler aldı, yeni rekorlar kırdı.
(ARÇ-HO-Y)