Eskişehir'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü Eskişehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Bulvarı'nda yapılan etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında başladı. Törene Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1. Hava Kuvveti Komutan Vekili Tayfun Fikret Erbil, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Nedim Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi Miletvekilleri Murat Sönmez, Tayfun İçli, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Beytullah Asil ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetler adına bir konuşma yapan Hava Pilot Binbaşı Cenker Aslan, "Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktığı günden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile akratılan bir milletin, işgale uğramış vatan topraklarını kanları ile sulayarak yeniden var oluşun, büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ulus iradesinin mutlak üstünlüğünü ve egemenliğini kayıtsız şartsız Türk ulusuna ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği, aziz Türk milletine en büyük armağan olan cumhuriyetin kuruluşunun 87'nci yıldönümünü idrak etmenin, engin sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
Vali Mehmet Kılıçlar'da Bugün, Cumhuriyet Bayramı yıldönümünün büyük bir heyecan, coşku ve duygu birliği içinde kutlandığını belirterek, "Bizler, özgür, bağımsız, medeniyet dünyasında itibarlı bir yeri olan ülkenin vatandaşları olarak Cumhuriyeti kutluyoruz. Böylesi hazır bir vatanda yaşayan bizler; vatanını kaybetmenin ve tekrar kazanmanın duygularını yaşayan neslin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyetimizin 87. yaşına ermesini sağlayan nesillerin emsalsiz emeklerinin bilinciyle hareket ediyoruz. Milletimiz bu 87 yılda, içten ve dıştan yönelen şer odaklarına karşı beraberlik ve kardeşlik duyguları ile hareket etti. Aynı ruh, güç ve karakter ile Cumhuriyetimiz, elbet çağdaş uygarlık düzeyinde olacak" diye konuştu.
Tören, resmi geçit ile son buldu.