Alaplı'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapalı alanda yapıldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle Alaplı Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Saygı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle Alaplı Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'ün açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti.

Kaymakam Memük, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında birlik, beraberlik ve milli bütünlüğün en büyük teminatının laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti olduğuna işaret etti.

Cumhuriyet ile elde edilen kazanımların değerinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Memük, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok zor şartlar altında kurulduğuna dikkat çekti. Memük, "Cumhuriyetimizi kuran başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarını sunuyorum." dedi.

Kaymakam Aydın Memük'ün konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu kutlamalarda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Leven İşcan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Keskin Abdibaş tarafından ödülleri takdim edildi.

Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.