Yıllar sonra Cumhuriyet resepsiyonunda buluştular

Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği resepsiyonda 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Rahşan Ecevit yıllar sonra bir araya geldi.

Yıllar sonra Cumhuriyet resepsiyonunda buluştular
Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Palas’ta düzenlediği resepsiyona, Sezer ve Rahşan Ecevit’in yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, gazeteciler, sendikacılar ve yabancı misyon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kılıçdaroğlu’nun önceki programının uzaması nedeniyle resepsiyona geç katıldığı görüldü.

"SEZER EŞİNİZE ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATMIŞTI KIRGIN MISINIZ?"

Resepsiyonda, Çakırözer tarafından karşılanan Sezer’in, Rahşan Ecevit’le bir araya gelerek sohbet etmesi dikkat çekti. Sezer en son Bülent Ecevit’in ölümünden sonra Rahşan Hanım’a taziye ziyaretinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanlığı döneminde Bülent Ecevit’le arasında yaşanan “Anayasa kitapçığı fırlatma” krizinin ardından Rahşan Hanım da Sezer’e tepki göstermişti. Rahşan Hanım, resepsiyonda VATAN’a, söylenilenlerin aksine Sezer’e kırgınlığının hiç olmadığını ifade etti.

Resepsiyonda açıklama yapmaktan kaçınan ve şarap içmeyi tercih eden Sezer, Cindoruk, Hakkı Süha Okay ve Cumhuriyet’te yazmaya başlayan Bekir Coşkun’la da sohbet etti.


Haber : Vatan
Foto: AA