Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden muhtaç öğrencilere kıyafet yardımı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Biz Aracı Olduk Siz Umut Olun' projesi kapsamında 430 öğrenciye kıyafet yardımı yaptı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Biz Aracı Olduk Siz Umut Olun' projesi kapsamında 430 öğrenciye kıyafet yardımı yaptı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, okullara yaptığı ziyaretler esnasında bir sınıfta kış ortasında terlik giyen öğrencilere yardım yapmaya karar verdi. Çalışmalar neticesinde LCW firması ile irtibata geçirilerek 430 öğrenciye kıyafet temin edildi.

'Biz Aracı Olduk Siz Umut Olun' projesi kapsamında yapılan etkinlik programında duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin durumunu anlatan şiiri yazan polis memuru Necmettin Türkmen, slayt eşliğinde şiiri seslendirmesi herkesi duygulandırdı.

Büronun yapmış olduğu faaliyetler sinevizyon gösterimi ile sunuldu. Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulu öğrencisi Kevser Şanlı da polisleri anlatan bir mektubu okudu. Polis kelimesinden eskiden çok korktuklarını dile getiren Şanlı, daha sonra okullarını ziyaret ettiklerini, arkadaşlarını doktora götürdüklerini, bayramda ziyaret edip hediye verdikleri, taziyelerine geldikleri ve her konuda yardımlarını esirgemeyen polisi bir amca ve abi olarak çok sevdiklerini söyledi.

POLİSLERDEN ÖĞRENCİLERE KONSER

Ayrıca, polisler Cihat Karakaya ve Serdar Kocademir tarafından icra edilen ney ve mini konser çocukları ve izleyenleri çok memnun etti. Polis memurları ney üfledi, şarkı söyledi, öğrenciler dinledi.

Diğer yandan, Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu öğrencisi, gözleri görmeyen ve geçen yıl İstiklal Marşı'nı okumada Türkiye üçüncüsü olan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül tarafından Çankaya Köşkü'ne davet edilerek ödül alan Yakup Maviş'in, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması salondakileri duygulandırdı.

Daha sonra 430 öğrenciye LCW firması tarafından hediye edilen kıyafetleri veren Vali Musa Çolak, projeyi çok önemsediklerini ve polisin büyük bir fedakarlık yaptığını söyledi. Polisten eskiden korktuklarını ve daha sonra tanıdıktan sonra çok sevdiklerini dile getiren öğrencinin söylemine dikkat çeken Vali Çolak, polisin, birlik ve beraberlik için, halkın huzur ve güvenliği için görevini yaptığını söyledi.

TOPLUM DESTEKLİ BÜRO AMİRLİĞİ'NDEN 3 YILDA 422 OKULA YARDIM

Toplum Destekli Büro Amirliği, 3 yıl zarfında 422 okul ve 29 bin 797 öğrenci, 5 bin 54 aileyi ziyaret ederken, 3 bin 542 aileye ve 8 bin 261 öğrenciye yardım yaptı. Bunun yanında, Emniyet Müdürlüğü'nün halı sahasında 197 maç yapıldığı, 2 bin 500 ev ve iş yerinin bilgilendirdiği, 305 mağdura destek verildiği ve Evren Mahallesi'nde bulunan Hacı Osman Camii'nin onarımının gerçekleştirildiği belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan programa Vali Musa Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, Adli Yargı Komisyon Başkanı Yıldırım Şafak, Emniyet Müdürü Recep Güven, Vali yardımcıları Yunus Sezer, Orhan Burhan, İl Müftüsü Faruk Arvasi, Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker, davetliler, öğrenciler ile öğretmenler katıldı.