İngiliz Boksör Haye: 'Kktc İçin Elimden Geleni Yapacağım'

İngiliz boksör David Haye, 13 Kasım'da Audley Harrison ile gerçekleştireceği WBA Dünya ağır sıklet maçı öncesi hazırlıklarını ve KKTC'deki hayatını anlattı.

Haye, Gallerli boksör Maccarinelli ile yaptığı Yarı Ağır Sıklet Dünya Şampiyonluğu unvan maçında ve bu maçtan sonra ağır sıkletteki ilk maçında KKTC bayraklı şortla ringe çıkarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. KKTC'de ailesiyle birlikte yasayan Haye, KKTC'nin devlet olarak tanınmamasına ve Kıbrıs Türkleri'ne her alanda koyulan ambargolara tepki olarak KKTC bayraklı şortuyla ringlere çıktığını açıkladı.
David Haye, 13 Kasım'da eski dostu Audley Harrison ile gerçekleştireceği maç öncesi İHA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye'de birçok hayran edindiğimi biliyorum ve beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Maçlarda onları temsil ve mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. Kıbrıs'ta mutlu bir hayatım var, oğlum orada doğdu. Benim için çok özel bir yer. Her fırsatta oraya gidiyorum ve daha da önemlisi bütün maç hazırlıklarımı orada yapıyorum. İnsanlar harika. Beni takip etmeye devam etsinler. Büyük
başarılar elde etmeye devam edeceğim ve bu başarıları onlarla da paylaşmak isterim. Gelecek maçlarımda da KKTC bayraklı şortumla ringde dövüşeceğim" dedi.
Tanınmayan bir devletin bayrağıyla ringlere çıktığı için David Haye, federasyona şikayet edilmişti.
"Hayemake (okkalı yumruk)" lakaplı dünyaca ünlü İngiliz boksör David Haye, yarı ağır sıklette dövüşürken WBC,WBA ve WBO dünya şampiyonu olarak 4 büyük federasyonun (WBA,WBC,IBF ve WBO) üçündü dünya şampiyonluğu elde ettikten sonra ağır sıklete geçti. 13 Kasım'da Manchester MAN Stadyumu'nda gerçekleşecek WBA Dünya Ağır Sıklet Şampiyonası'nda David Haye, 2000 Sidney Olimpiyat Şampiyonu Audley Harrison ile dövüşecek.