Yıllarca çalışıp biriktirdiği 100 bin lirayı sahte evrakla hesabından çektiler

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Mahmut Yüce (71), banka hesabındaki 100 bin liranın sahte evraka çekildiğini öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Banka

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Mahmut Yüce (71), banka hesabındaki 100 bin liranın sahte evraka çekildiğini öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Banka yetkilileri, paranın 18 Ekim 2010 tarihinde, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki şubeden vekalet yoluyla Süleyman K. tarafından çekildiğini belirtti. Bu konuda bir şey yapamayacaklarını kaydederek, Karşıyaka şubesine başvurulması gerektiğini söylediler.

Yüce ise İzmir'e sadece bir defa, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne hasta ziyareti için gittiğini, Karşıyaka'ya ise hiç uğramadığını belirtiyor. Paranın çekildiği gün Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden, Mahmut Yüce adına "Akıl sağlığı yerinde" raporu alındığını ve Buca ilçesi Şirinyer semtindeki bir noterden vekalet alınarak bankaya götürüldüğünü öne sürüyor. Mahmut Yüce, "Yıllarca Almanya'da çalışıp para biriktirdim. İki yıl önce bankanın Ankara Şaşmaz şubesine yatırdım. O günden bu yana aylık faizlerimi düzenli olarak Didim şubesinden alıyordum. En son paramı çekmek için gittiğimde, Karşıyaka şubesinde çektiğimi söylediler." dedi.

Bunun üzerine suç duyurusunda bulunan Yüce, bankadan parayı çekenin kimliğine dair evrakları isteyerek savcılığa verdi. Evrakları görünce şaşırdığını anlatan Yüce, şunları söyledi: "Adıma nüfus cüzdanı düzenlenmiş. Bununla Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden, 'Akıl sağlığı yerinde' raporu alınmış. Aynı gün notere giden Süleyman K. isimli şahıs, benim adıma vekalet alarak hesabımdaki 100 binlirayı çekmiş. Ben ne parayı çeken adamı tanıyorum ne de Karşıyaka'ya gittim. İmza örnekleri elimde. Yetkililerden yardım bekliyorum."