Tekfen Holding Ceo'su Vali Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bir yılda 5 bin yeni istihdama yönelik çalışmaları hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tekfen Holding Ceo'su Vali Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti
TEKFEN Holding CEO'su Erhan Öner, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'in hızla büyüyen, ülkenin gelişmesine ve büyümesine doğrudan katkılar sağlayan ve büyük bir potansiyeli olan bir il olduğunu belirterek, Mersin Valiliği olarak öncelikli hedeflerinin ilin bütün kalkınma adına kullanılabilir dinamiklerini harekete geçirmek, istihdam ve üretim ağırlıklı bir büyümeyi gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, "Bir yılda 5 bin yeni istihdama yönelik çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde bin 200 kişilik bir doğrudan istihdam ve üç büyük yatırımı Mersin'e kazandırmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.
TEKFEN Holding'in, Mersin Serbest Bölgesi'nin çok önemli bir kurucu ortağı olduğunu, ancak Serbest Bölge'nin genişlemesini, daha büyük bir ölçeğe ulaşmasını, yatırım ve istihdam olarak daha fazla yoğunlaşmasını arzuladıklarını ifade eden Güzeloğlu, " Bu konuda Valilik olarak Mersin'deki tüm kamu, sivil ve özel kuruluşlarla görüşmemizi yaptık. Genişletilme alanı ve arazisi konusunda TEKFEN ile görüşmelerimizi de bugün başlatmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki, TEKFEN'in kurumsal kimliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar, bugünden sonra yeni bir boyuta ulaşacak ve Serbest Bölge'nin genişlemesine dönük çalışmayı birlikte gerçekleştireceğiz. Amacımız; hem Mersin hem de Türkiye için istihdamı, üretimi ve milli geliri arttırmak, yeni yatırımlarla vatandaşlarımıza yeni istihdam alanları sunmaktır" diye konuştu.