SunExpress, Antalya'dan aktarmalı dış hatlar seferlerine başlıyor

Turizm odaklı havacılığın merkezi Antalya, SunExpress'le birlikte önemli bir aktarma noktası oluyor. Türk Hava Yollar (THY) ile Lufthansa'nın iştiraki

Turizm odaklı havacılığın merkezi Antalya, SunExpress'le birlikte önemli bir aktarma noktası oluyor. Türk Hava Yollar (THY) ile Lufthansa'nın iştirakiyle 20 yıl önce kurulan SunExpress, 31 Ekim'de başlayacak 2010-2011 kış tarifesiyle birlikte Antalya'dan aktarmalı dış hat seferlerine başlayacak.

Buna göre, Anadolu'daki yolcular, Avrupa'ya seyahatlerinde tarifeli direkt seferlerin yanı sıra, Antalya havalimanı üzerinden yapılacak aktarmalı uçuşları da kullanabilecek. SunExpress, yeni kış tarifesinde Adana'dan 4, İzmir'den 92, Diyarbakır'dan 27, Gaziantep'ten 16, İstanbul'dan 63, Samsun'dan 18, Trabzon'dan 22, Van'dan da 5 olmak üzere, Antalya üzerinden Avrupa'ya haftada toplam 247 bağlantı sağlayacak.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Antalya'yı Türkiye'nin önemli aktarma merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Antalya'dan 21 yıldır düzenledikleri direkt uçuşlara, ekim sonu itibariyle aktarmalı seferleri de ekleyeceklerini belirten Say, "Antalya, Türkiye'nin turizm sektöründe tartışmasız bir öneme sahip. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Antalya'ya havayoluyla gelen iç ve dış hat yolcularının sayısı, 2010'un ilk 9 ayında, bir önceki yıla oranla yüzde 19 artarak 18 milyonu geçti.

SunExpress, aynı dönemdeki yolcu sayısını yüzde 15 civarında artırdı ve 2 milyondan fazla yolcusunu Antalya merkezli olarak uçurdu." dedi. Kış tarifesiyle birlikte Anadolu'daki yolculara Türkiye'de ilk defa Avrupa'ya direkt tarifeli seferlerle bağlantı imkanı tanıyacaklarını ifade eden Hacı Say, şöyle devam etti: "Tarifemizi tasarlarken, direkt seferlerimizi kapsamlı bir aktarmalı uçuş planıyla destekledik. Böylece İstanbul'dan sonra Türkiye'ye en çok dış yolcusunun giriş yaptığı Antalya havalimanı, Anadolu kentlerinden Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç ve İsviçre'deki 28 havalimanına aktarmalı uçuş imkanı sunan bir meydan özelliği de kazanacak."

Say'ın verdiği bilgilere göre, SunExpress, 2010 yılının ilk 10 ayında Antalya merkezinden gerçekleştirdiği uçuş sayısını, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,8 oranında arttırarak 14 bin 486'ya çıkardı. Aynı dönemdeki yolcu sayısını da, yüzde 14,6 artışla 2 milyon 82 bin 278'e çıkaran SunExpress, ilk 10 ayda Antalya'da 198,5 milyon Euro gelir elde etti.

SunExpress, 2010-2011 kış tarifesinde Antalya'dan Almanya'nın Berlin Schonefeld ve Tegel ile Bremen, Dortmund, Dresden, Duesseldorf, Erfurt, Frankfurt, Friedrichshafen, Hamburg, Hanover, Karlsruhe, Köln/Bonn, Leipzig/Halle, Memmingen, Münih, Münster/Osnabrück, Nürnberg, Paderborn, Rostock/Laage, Saarbrücken ve Stuttgart şehirlerine; Avusturya'da Graz, Linz, Salzburg ve Viyana'ya, İsviçre'de Basel ve Zürih'e, Hollanda'da Amsterdam ve Eindhoven'a, Norveç'te Oslo ve İsviçre'de Stockholm'a direkt seferler düzenliyor. Dış hat bilet fiyatları her şey dahi 49,99 eurodan başlıyor.