Dubaili iş adamları Hatay'daki yatırım alanlarını inceledi

Dubaili iş adamları yatırım alanlarını incelemek üzere Hatay'a geldi. Hatay'da yatırım yapılabilecek alanlar ve hayata geçirilebilecek projelerin hazı

Dubaili iş adamları yatırım alanlarını incelemek üzere Hatay'a geldi. Hatay'da yatırım yapılabilecek alanlar ve hayata geçirilebilecek projelerin hazırlanması amacıyla Antakya'ya gelen Dubaili iş adamları Riyaz Jamal, Nurdin Jıvraj ve Tarek Al Ashram, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda hazırlanan sunumu izlediler.

Sunumda iş adamlarına Hatay'ın gelişen turizmi ve dünyanın en eski liman kenti olma özelliğini kazandıran Samandağ sahili, dış ticaret hacmi, tarım ve sulama alanlarındaki yatırımlar, Hatay'daki narenciye sektörünün ülkedeki önemli yeri, İskenderun'da faaliyet gösteren demir-çelik sektörünün ülkeye olan katkısı ve bu alanlarındaki yatırımlar, nakliye sektörü, havalimanı ile her biri 1 milyon dolar bütçeli yatırım projeleri ilgili bilgiler verildi.

ATSO tarafından Dubaili işadamlarına AK-İş ve çevresinde 25 bin m²'lik alanı kapsayacak bir iş merkezi alanı, 27,4 hektarlık beyaz evler kentsel dönüşüm bölgesi özel proje alanı, Küçük Sanayi, Hal – Eski otogar kentsel dönüşüm bölgesi özel proje alanı, yaklaşık 120 bin m² lik Mücavir alan spor kompleksi, hattın uzunluğu yaklaşık 8 bin metre olacak olan Hafif raylı sistem alanı, güzergah uzunluğu kuş uçuşu 1100 metre olan Teleferik Projesi; yaklaşık 65 bin m²lik alanı kapsayan Vali Ürgen alanı, DSİ ve Stadyum çevresinin projelendirilmesi (Kültür park) projelerinden bahsedildi.

Yapılan sunumun ardından işadamları ayrıntılı fikir edinebilmek amacıyla heyet eşliğinde yatırım yapılabilecekleri alanları gezdiler.

Sunuma Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve proje ekibi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ve DOĞAKA Proje ekibi ile Küçük Sanayi Sitesi Başkanı M. Ali Kanlı katıldı.