Zayıflama Merkezinde Ölen Kamil Can Koşar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya'da zayıflamak için kaldığı sağlık merkezinde hayatını kaybeden Kamil Can Koşar'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Koşar'ın yakınları cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

Koşar için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine annesi Semiha Koşar, ağabeyi Kerim Koşar ve kardeşi Mehmet Ali, dayısı Ömer Camcıoğlu'nun yanı sıra, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, Kadir İnanır ve yakınları katıldı. Aile adına basın mensuplarına açıklama yapan Koşar'ın dayısı Ömer Camcıoğlu, "Cumartesi sabahı vefat etti. 5 gündür zayıflama merkezinde duruyordu. 2 gün evvel bir sıkıntı yaşamış ama onu göndermemişler. Hadise böyle cereyan etmiş. Uzun
yıllardır kilo sorunu vardı. Bir çok defa zayıflama merkezine gitti. En son geçen sene de Bodrum'da gittiği zayıflama merkezinde sıkıntı yaşamıştır. Bodrum'daki yetkililer tam teşekküllü hastaneye göndermişlerdi. Ama Antalya'daki yetkililer hastaneye göndermemiş. Şansız ve acı olay başımıza geldi" diye konuştu.
Camcıoğlu, "Yasal yollara başvuracak mısınız?" diye soran basın mensuplarına da, "Evet. Bence bir ihmal sorunu. Bu kadar kilolu, riskli bir kişiyi orada tutmamaları gerekirdi. Derhal tam teşekküllü hastaneye götürmeleri gerekirdi. Ağabeyi suç duyurusunda bulundu" dedi.
Kliniğin ruhsatı olmadığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Camcıoğlu, "Bildiğim kadarıyla iskanı varmış. Ama ruhsatı olduğu bilgisi gelmedi. Bodrum'da da aynı sıkıntıyı yaşadı. Geçen sene çekap yaptırmıştı ama bir şey çıkmamıştı. Ağzına hiç sigara almadı. Tek problemi vardı, o da kiloydu. Daha önce de kilo verdiği dönemler oldu. Ancak istediği kiloya ulaşamadı. 120 kilonun üstündeydi. Birden bire kilo verdirilmesi de doğru bir hareket değil: bir takım fiziksel hareketlerin de yavaş yavaş
ağırlaştırılarak yapılması gerekirdi. Hiç fiziksel hareket yapmamış bir kişinin de 45 dakika yürütülmesi de tehlikeli" şeklinde konuştu.
Yeğeni için daha önce anjiyo yapılması istendiğini anlatan Camcıoğlu, "Daha önce böyle bir şey istenmiş ama ben de aynı şeyi yeni duydum. Yapılmasını ısrarla istememiş olabilir ki bu yüzden yaptırmamış. Zayıflama merkezindeyken ailesiyle devamlı görüşüyordu. Sadece midesinde bir yanma olduğunu söylemişti. Ancak o da geçmişti. Sadece tansiyon ilacı kullanıyordu. Diyet ilacı kullanmadığını biliyorum" dedi.
Cenaze töreninde anne Semiha Koşar taziyeleri kabul ederken, ağabey Kerim Koşar, kardeşinin tabutunun üzerine kırmızı gül bırakarak gözyaşlarına boğuldu. Koşar'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.