Türk Yerel Hizmet Sen'in Genel Kurulu Yapıldı

Türk Yerel Hizmet-Sen Erzincan Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanı Savaş Ağsu üyelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Türk Yerel Hizmet Sen'in Genel Kurulu Yapıldı
Geçtiğimiz Hafta sonu İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde yapılan genel kurula Yerel Hizmet-Sen Genel Mali Sekreteri Ömer İlbeyi, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, ESOB Başkanı Necmettin Ünal, Erzincan Belediye İş-Sendikası Başkanı Harun Sarıtaş, Yol-İş Sendika Başkanı Yahya Demirbaş, Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları ve delegeler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Genel Kurulun Açılış Konuşmasını yapan Şube Başkanı Savaş Ağsu, bir konuşma yaptı.
Türkiye'de sendikacılık yapmanın çok zor olduğuna işaret eden Ağsu; "Genel Kurulumuza bugün iştirak eden misafirlerimize ve Genel Kurulu üyelerimize dolayı teşekkürlerimi bildirdim yerel yönetimlerde çalışmanın zor olduğunu bir o kadar da kutsal görev yapıyoruz. Belediye çalışanları maaşlarını genel bütçeden almalıdır. Türkiye'nin en önemli işlerini yapan, yaptıkları işlerin risk ve önem taşımasına rağmen, çalışanlarının yüzde 70'inin teknik elemanlardan oluşan İl Özel İdaresi çalışanları ekonomik olarak kaderlerine terk edilerek büyük bir çıkmazın içine sokulmuştur. Yerel yönetimlerin çalışma alanı beşikten başlar, insanların ebedi istirahate uğurlandığı süreç içerisinde devam eder. Bugün hala Belediyelerimizde çalışanların özlük haklarını ve maaşlarının zamanın da ödenmediği Devlet Memurlar eli ile yürütülmesi gereken görevler işçiler, sözleşmeliler veya hizmet alımı ile yürütülmektedir. Ülkemiz üzerinde sinsice emelleri olan içerdeki taşeronların dışarıdaki uzantıları ile birlikte el ele verip hedeflerine yerel yönetimler üzerinden ulaşmak istemektedirler.Yerel yönetimde çalışanların oynanan bu oyunların farkına varmaları ve çözüm yolları üretmek mecburiyetindedirler" dedi.
Genel Kurul'da bir konuşma yapan Yerel Hizmet-Sen Genel Mali Sekreteri Ömer İlbeyi, Sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Divan Başkanlığını Selahattin Ayan'ın yaptığı genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporunu okunmasının ardından, yönetim kurulu ve faaliyetleri, genel kurul tarafından oy birliği ile ibra edildi. Günden gereği yapılan yönetim kurulu seçimlerinde tek liste ile başkanlığa tekrar aday olan Savaş Ağsu, 319 üyenin güvenoyunu alarak başkanlığa tekrar seçildi.