Emniyet mensuplarının da bulunduğu suç örgütü zanlıları adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul, Tekirdağ ve Erzurum'da eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda gözalt

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul, Tekirdağ ve Erzurum'da eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda gözaltına alınan aralarında polislerin de bulunduğu 82 şüpheliden 57'si adliyeye sevk edildi.

"Organize suç örgütü kurmak" gerekçesiyle 3 ilde başlatılan ve polisin uzun süre takip altında tuttuğu kişilere yönelik çalışmada gözaltına alınanların bir kısmı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Kalan 22 şüphelinin Organize Suçlar Şubesi'ndeki sorgusunun sürdüğü ve emniyet müdürü K.S'nin de sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Sevk edilenler arasında bir polis komiseri, iki avukat, iki polis memuru ve bir bankacının da bulunduğu belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü K.S'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilerin " adam kaçırma ve alıkoyma, yaralama, gasp, yapma, yağma, rüşvet verme ve alma, görevi kötüye kullanma tehdit yoluyla çek-senet tahsilâtı, gibi 60'a yakın olay kapsamında sorgulandıkları öğrenildi.