Ak Parti'den Ayvalık'ta İnşaatı Tamamlanan Okullara Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan yeni ilköğretim okulu ile İnşaatı tamamlanan 15 Eylül İlköğretim okuluna Ayvalık Ak Parti İlçe Başkanlığı yöneticileri ziyarette bulundu.

Ak Parti'den Ayvalık'ta İnşaatı Tamamlanan Okullara Ziyaret
Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca öncülüğünde Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin yağımı tamamlanan ilköğretim okullarını ziyaretinde Ak Partililere Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç nezaret etti. TOKİ'nin Ayvalık'ta yaptırdığı İlköğretim Okulu ile yıkılıp yeniden yapılan 15 Eylül İlköğretim Okulu inşaat alanlarını İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte gezen Ak Partililer okulların inşaatlarında eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında Kırbaç'tan bilgi aldılar.
Okul ziyaretlerinin ardından görüşlerini aldığımız Ayvalık Ak parti İlçe Başkanı Melih Çakırca, Eğitimin önemli olduğunun altını çizerek, "Ülkemizin sorunlarını ancak nitelikli, çağa uygun gençler yetiştirerek aşabiliriz. Hem tek tek insanlarımızın hem de şehirlerin geleceği için çağdaş toplumların geleceği için mutluluk ve refah seviyesine de eğitimle ulaşabiliriz. Ak Parti iktidarda olduğu 7,5 yıldan bu zamana kadar ilçe yönetimi olarak da eğitime ilçemizde büyük katkı sağlamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Ayrıca eğitim hizmetlerini belde ve köylerimizde her insana ulaştırmayı görev bildik. İlk görevimizde Ayvalığa 24 derslikli TOKİ İlköğretim Okulunu kazandırdık" diye konuştu.
İnşaatı, Ayvalık'ta Ali Çetinkaya Mahallesi mevkiinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tamamlanan ve ödeneği Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanan okulun, TOKİ ekipleri tarafından denetiminin titizlikle takip edildiğini anlatan Çakırca, Okulun projesi 2004 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çizdirilerek, gerek devlet yatırımlarında ve gerekse hayırseverlerin yaptığı okullarda uygulanan 24 derslikli okul modelleri standartlarında olduğunu belirtti.
Okulun betonarme projesinin, arsasında yapılan zemin etüdünden alınan değerlere göre 2007 deprem yönetmeliği hükümleri doğrultusunda gerekli revizyonların yapılarak ihale edildiğini kaydeden Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, "Binanın dış duvarlarına hem dışardan hem de içerden mantolama (ısı izolasyonu) yapılmıştır. Okul binası içinde 24 derslik dışında 2 Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 2 Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, Görsel Sanatlar Dersliği, özel olarak imal edilmiş müzik dersliği, ayrı giriş bulunan 2 derslik, Yemekhane ve Öğretmenler odasından oluşan Ana Sınıfı bölümü, spor salonu ve soyunma odaları, sığınak, rehberlik servisi odaları, yönetici ve memur odaları, öğretmenler odası, Okul Aile Birliği Odası, veli görüşme odası, kantin ve kafeterya bölümleri bulunmaktadır. İki ayrı asansöre sahip binada tüm katlardaki koridorlarda öğrencilerin su ihtiyacını karşılayacakları 'su pınarları' düşünülmüştür. Ayrıca okul bahçesinde tribünleri ile birlikte bir basketbol, voleybol sahası ve bahçe satranç alanı yapılmakta olup, ağaçlandırma çalışması da tamamlanarak teslim edilecektir. Okulun yapımı 17 Temmuz 2009 tarihinde başlamış olup müteahhit firmaya verilen 500 gün süre 28 Kasım 2010 tarihinde sona erecektir. Yani, okulun geçici kabul ve teslim işlemleri Kasım ayı sonunda yapılacaktır. Açılış onayının alınması ve donatımının yapılmasının ardından öğretim yılının 2.döneminde faaliyete geçmesi planlanmaktadır" diye konuştu.

EKİM SONUNDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM EDECEK
Ak Parti İlçe Başkanı, ilçedeki eğitim konusunda en önemli ödevlerinin başında gelen görevlerinden birinin de 15 Eylül İlköğretim okulunun yeni derslik binası yapımını sağlamak olduğunu kaydetti.
Çakırca, 15 Eylül İlköğretim Okulumuz içinde, 2009 yılı yatırım programında 12 ek derslik yapılmak üzere ayrılan 600.000 (Altı yüz bin) TL ödeneğe, 2010 yılında 18 derslik yeni bina yapmak üzere imzalanan protokol üzerine 50.000(Elli bin) TL ödenek ilave edilmiştir. Sadece işçilik bölümü ihale edilen inşaatın malzemeleri Kaymakamlık tarafından alınmakta, kontrollük hizmetleri Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teknik Personelince yapılmaktadır. Duvarları ısı yalıtımlı şekilde imal edilen binada, tüm imalatlarda birinci sınıf malzeme kullanılmaktadır. İnşaatın yapımı Ayvalık Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Okul binası içinde 16 standart derslik, Fen ve Teknoloji Laboratuarı, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, Kütüphane, Atölye, Rehber Öğretmen Odası, Yönetici Odaları, Öğretmenler Odası bulunmaktadır. Ayrıca projeye ilave olarak çatı katında, hazırlanan özel projesi doğrultusunda 350m2 alana sahip bir de çok amaçlı salon yapılmaktadır. 1 Haziran 2010 tarihinde eski okul binasının yıkım işleri ile başlayan inşaatın, bu gün itibariyle yüzde 95'i tamamlanmış olup, yeni araç ve gereçlerle donatılarak Ekim ayı sonunda eğitim ve öğretim hizmetine girmesi planlanmaktadır" dedi.
Melih Çakırca sözlerini, "Ak Parti'nin tek amacı geleceğimiz için düşünme, algılama, karar verme ve problemleri çözme yeteneklerini gelişmiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın beceri düzeyi yüksek insanlar yetiştirmek olduğunu ifade etmek isterim. Ak Partinin Ayvalıkta eğitim yatırımları devam edecektir. Halkımızın bundan hiç şüphesi olmasın" şeklinde tamamladı.